Prin microceedeling, cu Dermapen, si/sau pistol U225

Prin microceedeling, cu Dermapen, si/sau pistol U225

Terapia PRP

Terapia cu plasma bogata in trombocite (PRP), cunoscuta si ca „Terapia Vampir” sau „Terapia Dracula”, este un tratament al pielii natural revolutionar, care foloseste sangele propriu pentru a incetini si chiar inversa procesul de imbatranire.

Trombocitele au un continut ridicat de proteine care ajuta la vindecarea tesuturilor ranite sau a pielii deteriorate. Plasma bogata in trombocite (PRP - Platelet-Rich Plasma) este un preparat autolog (obtinut din plasma proprie), de aceea nu are riscuri legate de transmiterea anumitor boli, reactie alergica si efecte adverse sistemice.

Cum functioneaza terapia PRP

Sangele este prelevat de la pacient, apoi tratat (in centrifuga) pentru a recolta plasma bogata in trombocite care va fi injectata in zona dorita.

Cand plasma trombocitara este injectata in piele, trombocitele isi elibereaza factorii de crestere care stimuleaza alte celule din jurul locului de injectare, facandu-le sa creasca in volum.

O celula care este stimulata in timpul procesului este celula fibroblasta, care creeaza colagen. Colagenul confera pielii un aspect tineresc.

O alta celula stimulata este celula pre-adipocitara, care se poate transforma intr-o celula de grasime, ceea ce este deosebit de important la nivelul fetei pentru a estompa ridurile si pentru a contura fata.

Terapia PRP se foloseste in tratamentul cicatricilor si ridurilor de la nivelul fetei, gatului si decolteului, dar si la nivelul scalpului.

Beneficiile terapiei PRP

  • Stimuleaza productia de colagen
  • Creste capacitatea naturala a organismului de a se vindeca
  • Actioneaza asupra cicatricilor post-acnee
  • Elimina liniile fine si ridurile fine
  • Ofera pielii un aspect luminos
  • Imbunatateste calitatea pielii de la nivelul gatului, decolteului si mainilor

Intrebari frecvente despre terapia PRP

Cat dureaza recuperarea?

Terapia vampir nu necesita perioada de recuperare, nu raman cicatrici.

Cand pot vedea rezultatele?

Terapia PRP actioneaza in timp. Tenul arata din ce in ce mai bine pe masura ce trec lunile, pentru ca plasma stimuleaza celulele stem ale pielii sa produca mai mult colagen si sa activeze astfel procesul de reintinerire a pielii.

Exista contraindicatii?

Persoanele care urmeaza tratament anticoagulant cu sindrom de disfunctie trombocitara, trombocitopenie critica, hipofibrinogenemie, instabilitate hemodinamica, sepsis, infectii acute si cronice si patologie hepatica cronica nu sunt candidati potriviti pentru terapia PRP.

30-45 min