3 categorii de alimente de care sa tii cont daca vrei un ten frumos

26 Apr 2022

680

Medical

3 categorii de alimente de care sa tii cont daca vrei un ten frumos

Daca vrei sa ai o piele luminoasa si bine hidratata, nu conteaza doar ce pui in exterior, ci si ce mananci, pentru ca filmul hidrolipidic al pielii este foarte mult influentat de cantitatea si calitatea de grasime din alimentatie, spune dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

  1. Grasimea de tip omega 3 este foarte importanta, se gaseste cu greu in alimentatia noastra si trebuie cautata in mod voit. Pestele gras trebuie consumat cat mai frecvent pentru un ten frumos. Daca vorbim despre celulita, iarasi grasimea omega 3 asigura o flexibilitate pentru celula, astfel ca primeste mai bine hrana si elimina mai bine produsele, deseurile.

      2. Antioxidantii sunt importanti pentru ca se opun stresului oxidativ, care este asociat cu formarea de riduri si cu aspectul tern, cu distrugerea colagenului. Daca ne asiguram un scut de protectie si luptam cu acest stres oxidativ in exces, echilibram lucrurile, pentru ca nu dorim sa il eliminam, are si el beneficiile sale. Antioxidantii se gasesc in fructele si legumele proaspete care mai contin si alte elemente de tip antiinflamator, iarasi importante pentru aspectul pielii, plus fibre alimentare, care vor duce la o flora intestinala de calitate. Consumul de fructe si legume este asociat si cu productia de glutation: un puternic sistem de detoxifiere la nivel celular si un antioxidant puternic.

      3. Pe locul trei sunt multe categorii de alimente.  Pe de o parte proteinele, pentru ca sinteza de material organic tine de aportul proteic; pe de alta parte exista nucile si semintele, care de multe ori sunt uitate de noi, nu prea ne mai gandim la ele, atunci cand ne alcatuim dieta si ele sunt foarte importante, sunt produse complexe, contin si proteine si fibre si grasimi bune si antioxidanti. Sigur, au si calorii multe, dar daca ne gandim la o portie de 30, 40 g de nuci si seminte crude, neprajite bineinteles, de cateva ori pe saptamana, acest lucru se va vedea si la nivel de calitate al pielii.

Programeaza-te la o consultatie la nutritionist si vei beneficia de un plan personalizat de tratament, în funcție de nevoile tale. Vei descoperi ce trebuie să faci pentru a te bucura de un proces de înfrumusețare eficient și sănătos.

Silhouette Medical Beauty, Calea Dorobanți 200 +40 734 340 625
Silhouette Medical Beauty, Blvd Regina Maria 14 +40 727 225 157

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.