Cum poti obtine corpul la care ai visat dintotdeauna

05 Jan 2023

1168

Tratamente

Cum poti obtine corpul la care ai visat dintotdeauna

Procedura de tonifiere prin radiofrecventa devine din ce in ce mai populara datorita beneficiilor pe care le aduce. De altfel, este o procedura non-chirurgicala si non-invaziva, prin intermediul careia poti scapa intr-un timp destul de scurt de celulita. Radiofrecventa te ajuta sa iti recapeti tonusul muscular printr-o modalitate foarte simpla. Aceasta procedura se bazeaza pe furnizarea caldurii sub stratul exterior al pielii (epiderma) si are ca rezultate stimularea circulatiei sangelui, a productiei de colagen si, in functie de cat de adanc ajung curentii electrici, a reducerii stratului de grasime din tesuturi.

Curentii electrici utilizati in aceasta procedura au o frecventa cuprinsa intre 300 kHz si 40 MHz; din acest motiv, ei reusesc sa patrunda pana in cel mai adanc strat al pielii – hipodermul – trecand atat prin derm, cat si prin stratul mijlociu, astfel incat sa poata ajunge pana in tesutul adipos si in structurile care contin cea mai mare cantitate de colagen. Radiofrecventa este o procedura care nu afecteaza deloc pielea; nu provoaca arsuri, iritatii sau roseata si ajuta pielea sa devina mai ferma, iar rezultatele sunt vizibile chiar si dupa o singura sedinta.

In acest articol iti vom oferi mai multe detalii despre radiofrecventa, cea mai buna si noua tehnologie prezenta pe piata pentru tonifierea corpului.

Cuprins:

  1. Tonifiere corporala prin radiofrecventa
  2. Tonusul muscular – cum te simti in timpul procedurii
  3. Tonifierea corpului – beneficiile procedurii cu radiofrecventa
  4. Tonifiere corporala – cum stii daca ai sau nu nevoie
  5. Tonifierea corpului – sfaturi de ingrijire inainte si dupa procedura

1. Tonifiere corporala prin radiofrecventa

Am stabilit ce inseamna tonifiere, iar acum iti vom oferi mai multe detalii despre tratamentul cu radiofrecventa. Acest tratament nu iti ofera doar o piele mai revigorata si intinerita la suprafata, ci actioneaza pana in cele mai profunde straturi ale pielii, cele subcutanate. In timpul unei sedinte de radiofrecventa sunt stimulate fibrele de colagen pentru a le imbunatati „starea” generala, astfel incat pielea sa poata arata cat mai tanara.

In acelasi timp, efectele se produc si la nivelul stratului de grasime. Acesta se subtiaza in timpul procedurii, iar pielea devine mai puternica, ceea ce duce la o reducere a circumferintei si la imbunatatirea aspectului datorita eliminarii celulitei. Asa cum ti-am spus, efectele sunt vizibile chiar si dupa o singura sedinta, insa sunt necesare mai multe pentru o sculptare cat mai eficienta si pe termen lung a corpului tau.

 

In timp ce fasciculele stimuleaza dermul si stratul de grasime, vei simti o senzatie placuta de caldura. Energia transmisa in straturile de grasime forteaza celulele adipoase sa elibereze grasime si le face sa se micsoreze si sa se contracte in acelasi timp. De asemenea, activitatea dermica stimuleaza fibroblastele pielii pentru a creste „reaprovizionarea” cu colagen pentru a intari si intineri pielea, astfel incat sa obtii un aspect mai conturat, mai tanar si mai neted.

 

2. Tonusul muscular – cum te simti in timpul procedurii

Pe masura ce undele de frecventa patrund in tesutul adipos, tu vei simti doar o vibratie usoara, deloc incomoda. Procedura nu este absolut deloc dureroasa, iar majoritatea celor care au incercat pana acum tonifierea prin radiofrecventa spun ca s-au simtit ca in timpul unui masaj de relaxare a muschilor. Dupa finalizarea sedintei de radiofrecventa, pielea ta va avea un aspect rosiatic si iti poate parea usor incordata, insa nu este cazul sa iti faci griji pentru ca este doar efectul stimularii circulatiei sangelui. Dupa o zi sau poate chiar doua (acest lucru depinde strict de pacient), pielea ta isi va recapata aspectul normal.

De-a lungul timpului s-au efectuat destul de multe cercetari clinice prin intermediul carora s-a constatat faptul ca noi ne putem reduce grasimea corporala, insa pot exista situatii in care ne este imposibil sa scapam de celulele de grasime de la nivelul unor zone anatomice specifice, cum ar fi coapsele, burta sau fesele. Chiar daca exista o serie de exercitii fizice specifice care au scopul de a ne ajuta sa scapam de grasimea depusa in aceste zone anatomice, singurul rezultat pe care il obtinem este imbunatatirea tonusului muscular, dar nu si reducerea depozitelor de grasime acumulate.

Cu toate acestea, evolutia tehnologiei din ultimii ani a dus la o imbunatatire considerabila a sistemelor si tehnologiilor profesionale non-invazive de remodelare a corpului, cu efecte vizibile imediat si pe termen lung. Clinicile profesionale au introdus tratamente cu radiofrecventa in lista serviciilor de remodelare corporala care s-au dovedit a fi un succes, astfel ca apeleaza la ele atat femeile, cat si barbatii.

O sedinta de tratament cu radiofrecventa are o durata cuprinsa intre 15 si 50 de minute, totul depinde de nevoile fiecarui pacient in parte. Rezultate considerabile vei observa cam dupa cinci sedinte, insa trebuie sa stii faptul ca intre fiecare procedura in parte este necesara o pauza pentru un timp de cel putin doua saptamani. In plus, iti mai spunem si faptul ca orice parte a corpului poate fi „tratata” prin intermediul acestei proceduri. In cazul in care nu esti multumit de aspectul pielii de la nivelul picioarelor, gatului, fetei, bratelor, abdomenului, feselor etc., poti apela cu incredere la procedura de tonifiere cu radiofrecventa.

3. Tonifierea corpului – beneficiile procedurii cu radiofrecventa

Terapia cu radiofrecventa te ajuta sa iti tonifiezi pielea si sa scapi de riduri, insa are si alte beneficii importante datorita stimularii productiei de colagen. Asa cum ti-am povestit in capitolul despre ce este tonusul muscular, procedura strange pielea si o face sa aiba un aspect mai tanar. De asemenea, daca optezi pentru cateva sedinte de radiofrecventa vei putea sa combati „daunele” provocate de expunerea excesiva la soare. Razele ultraviolete nu fac altceva decat sa descompuna fibrele de colagen din piele, iar unul dintre efectele pe termen lung este imbatranirea prematura a pielii. Imbunatatiri considerabile se pot vedea mai ales daca ai suferit leziuni usoare pana la moderate.

 

Apoi, vorbim despre conturarea fetei prin terapia cu radiofrecventa, mai ales daca aceasta procedura este combinata cu terapia cu camp electromagnetic pulsat. De asemenea, un tratament de cel putin trei sedinte de radiofrecventa te va ajuta sa scapi de ridurile si liniile fine din zona ochilor. Mai mult, aceasta procedura te poate ajuta sa iti schimbi radical infatisarea, iar aici ne referim la subtierea fetei. Radiofrecventa elimina surplusul de grasime prin descompunere, iar la nivelul fetei va fi observat un efect de „slabire”; este o metoda excelenta non-chirurgicala, al carei singur efect secundar poate fi o usoara roseata la nivelul pielii, insa acesta nu este general valabil.

4. Tonifiere corporala – cum stii daca ai sau nu nevoie

Exista mai multe premise dupa care putem determina care sunt „candidatii ideali” pentru aceasta procedura. Conturarea corpului prin terapia cu radiofrecventa este conceputa pentru a elimina grasimea, a intineri aspectul pielii si pentru a scapa de celulita si riduri. Retine faptul ca nu este un substitut pentru o dieta adecvata sanatoasa si a unui plan de exercitii fizice, mai ales atunci cand corpul pacientului trebuie sa fie capabil sa elimine celulele grase.

Pacientii cu un procent controlat de grasime corporala vor vedea, in general, cele mai bune rezultate. Corpul lor va elimina excesul de grasime intr-un timp mult mai scurt. Acest lucru duce la urmatoarea conditie prealabila: pacientii trebuie sa aiba doar depozite usoare pana la moderate de grasime. Zonele in care exista cantitati mari de grasime pot fi si ele tratate, insa rezultatele nu vor fi atat de spectaculoare; in aceste cazuri sunt recomandate alte tipuri de proceduri, asa cum este liposuctia. In ceea ce priveste alti factori, cum ar fi varsta si starea generala de sanatate, sunt mai putin influenti in ceea ce priveste „calificarea” pentru acest tip de procedura. In definitiv, vorbim despre o procedura non-invaziva, care are efecte secundare negative minime, ceea ce inseamna ca radiofrecventa este potrivita pentru orice persoana care vrea sa isi imbunatateasca aspectul fizic si sa castige mai multa incredere in sine.

Cu toate acestea, cel mai bine este sa te programezi la o clinica pentru un control amanuntit efectuat de un medic specialist. Experienta medicilor in tratarea pacientilor iti va oferi cea mai precisa perspectiva si va determina cat de mult te poate ajuta aceasta procedura. In timpul consultatiei, poti afla despre aceasta metoda de conturare a corpului si poti vedea care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie pentru remodelarea corpului si eliminarea depozitelor nedorite de grasime. Totusi, oricat de putin riscanta, convenabila si eficienta ar fi procedura de tonifiere corporala prin radiofrecventa, iti recomandam sa fii foarte atent atunci cand alegi clinica si, implicit, medicii care o vor efectua. Procedura se defineste printr-o doza destul de concentrata de energie, ceea ce inseamna ca daca nu este efectuata corect si in conditii de maxima igiena si siguranta, vei fi supus riscului de arsuri. Poti elimina aproape complet acest risc prin alegerea unor profesionisti care au cunostinte aprofundate si experienta vasta in tratamentele cosmetice, precum si formare specifica si experienta in aplicatia de tratament pe care o iei in considerare pentru problemele cu care te confrunti.

Un chirurg cosmetic certificat va avea cel mai probabil abilitatea si experienta de a efectua tratamente cu radiofrecventa eficiente, in conditii de siguranta si va oferi tehnologii aprobate de Ministerul Sanatatii, care au fost testate pentru a li se dovedi administrarea sigura catre pacienti. Te mai poti ghida si dupa experienta, care poate fi dovedita prin fotografiile fostilor pacienti, de tipul „inainte si dupa procedura”.

5. Tonifierea corpului – sfaturi de ingrijire inainte si dupa procedura

Exista cateva bune practici de care ar trebui sa tii cont inainte de a face tratamentul de tonifiere, ce inseamna sa iti aplici un scrub exfoliant pe zona care urmeaza a fi supusa procedurii, astfel incat sa te bucuri de cele mai bune rezultate. Te poti sfatui tot cu medicul tau cu privire la exfoliantul pe care ar trebui sa il folosesti, pentru ca el iti poate recomanda cel mai bun produs, potrivit pentru tipul tau de piele.

In timpul procedurii de radiofrecventa, este posibil sa simti o senzatie usoara de caldura, iar dupa finalizare sa ai parte de putina roseata, asemanatoare cu cea pe care o ai dupa expunerea la soare. Aceasta trece de la sine intr-un timp destul de scurt, insa poti interveni si tu cu o crema sau o lotiune hidratanta pe baza de minerale active pentru a grabi vindecarea pielii. Foarte rar este posibil sa apara si o umflare usoara a zonei tratate, insa aceasta dispare intr-o zi sau cel mult doua zile. Tratamentul cu radiofrecventa incalzeste pielea pentru a provoca retragerea fibrelor de colagen, deci este important sa nu se raceasca imediat dupa finalizarea acestuia, deoarece inflamatia „incurajeaza” cele mai bune rezultate.

Dupa ce ai terminat sedinta de radiofrecventa, tot medicul iti va spune ce sa faci pentru tonifiere, dar si cum sa iti ingrijesti pielea pana la urmatoarea sedinta. In cele mai multe cazuri, este recomandata evitarea unor tratamente precum peelingul chimic atat inante, cat si dupa procedura (timpul recomandat este de o saptamana). De asemenea, de evitat sunt si exercitiile fizice foarte solicitante, inotul, baile fierbinti, sauna sau alte proceduri care duc la o crestere destul de mare a temperaturii generale a corpului, deoarece acestea pot creste roseata (daca te confrunti cu ea) in primele doua zile dupa tratament. Tot medicul iti va recomanda sa aplici o crema cu factor de protectie 30 (cel putin) si te va sfatui sa o reaplici ori de cate ori este nevoie, mai ales in primele trei zile de la procedura cu radiofrecventa.

Speram ca ti-am explicat suficient de bine ce inseamna tonifierea corpului prin acest tip de procedura estetica. Iar daca ai nevoie de mai multe detalii ori vrei sa stii care sunt toate procedurile care te pot ajuta fara sa apelezi la chirurgie, pe site-ul nostru gasesti suficiente informatii despre fermitate si tonifiere corporala. La Silhouette punem accentul pe frumusete de la interor spre exterior, iar echipa noastra de specialisti este oricand pregatita sa te ajute cu sfaturi si sa iti ofere mai multe informatii despre procedurile care sunt de interes pentru tine.

 

Sursa foto: freepik.com.

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.