RenovaLase - Tratament cu laser al atrofiei vaginale

14 Jul 2022

566

RenovaLase - Tratament cu laser al atrofiei vaginale

Ce este RenovaLase?

RenovaLase este o terapie cu laser Er:YAG FOTONA pentru simptome de atrofie vaginala, care se  bazeaza pe tratamentul fototermic al canalului vaginal. Studiile clinice arata ca este o procedura eficienta si sigura, eliminand nevoia de administrare de estrogen pe termen lung.

  • Solutie pentru simptomele atrofiei vaginale
  • Tratament foto-termic al canalului vaginal
  • Refacerea functionala a mucoasei vaginale
  • Tratament sigur, fara terapie hormonala pe termen lung
  • Procedura minim invaziv
  • Nu este nevoie de anestezie

Cum functioneaza RenovaLase?

Tratamentul RenovaLase se bazeaza pe incalzirea usoara si controlata a tesutului vaginal indusa de laser, care stimuleaza angiogeneza, activitatea fibroblastelor si formarea de colagen nou, fara leziuni termice sau ablative.

Rezultatul final consta in cresterea grosimii tesutului epitelial si imbunatatirea vacularizatiei, ceea ce duce la disparitia uscaciunii vaginale, a pruritului, a iritatiei si a dispareuniei.

 

RenovaLase are rezultate clinice promitatoare

Rezultatele stiintifice arata clar o imbunatatire vizibila a simptomelor atrofiei vaginale. S-au constatat modificari favorabile ale tropismului mucoasei vaginale, cu cresterea productiei de colagen si imbunatatirea vascularizatiei, precum si cresterea nivelului de glicogen si a grosimii epiteliului. Efectele pozitive au fost de lunga durata, rezultatele au fost vizibile la 6 luni dupa tratament.

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.