Ce este criolipoliza și cât putem slăbi fără liposucție

15 Mar 2023

3363

Tratamente

Ce este criolipoliza și cât putem slăbi fără liposucție

Unul dintre cele mai eficiente tratamente de slăbire – criolipoliza – te ajută să scapi de grăsimea acumulată în țesuturi, fără efort și fără bisturiu.

Inventată de medicul dermatologist Richard Rox Anderson și colegii săi de la ”Școala de Medicină Harvard” și folosită cu succes în clinicile din Europa, criolipoliza (crio – răcire, lipoliza – grăsime) este o terapie estetică non-invazivă care reduce semnificativ țesuturile adipoase. Cu ajutorul unui dispozitiv specializat, aceste țesuturi sunt localizate și înghețate la temperaturi de -10oC, ulterior fiind eliminate de organism pe căi naturale.

În cadrul clinicii Silhouette Medical Beauty, poți avea parte de cele mai bune servicii datorită calității înalte a aparaturii, dar și a personalului bine pregătit și trainerilor internaționali, unde abordarea este multidisciplinară.

Cum funcționează criolipoliza?

Cu ajutorul unor aparate speciale se creează prin înghețare o inflamație a țesutului gras subcutanat care se desprinde de celelalte țesuturi, fiind astfel stimulată apoptoza. Apoptoza reprezintă moartea programată a unei celule realizată, în cadrul acestei terapii, în condiții de maxim control și siguranță. Acest proces declanșează în organism modificări structurale: macrofagele (celule specializate în distrugerea celulelor bolnave și a celor vătămătoare din organism) primesc semnale care le determină să localizeze și să distrugă celulele grase afectate de înghețare și muribunde. În următoarele două luni  de la aplicarea terapiei, resturile celulelor adipoase (numite produse secundare grase) sunt eliminate pe căi naturale, fără efort.

De ce să alegi criolipoliza?

Foarte mulți pacienți se întreabă dacă acest tratament este o soluție pe care ar trebui să o ia în considerare. De aceea vom prezenta câteva avantaje ale acestei proceduri, după cum urmează.

În primul rând, criolipoliza te ajută să slăbești localizat, pe orice parte a corpului, protejând țesuturile învecinate cu cele adipoase. Acest tratament te poate ajuta să scapi de grăsimea subcutanată din corp în proporție de 45%, fără anestezie, fără incizii chirurgicale și fără complicațiile aferente acestora.

În al doilea rând, nu necesită o pregătire prealabilă, efectuarea unor analize sau spitalizare. Procedura este lipsită de durere, iar pe durata ei pacienții pot să se relaxeze făcând chiar alte activități precum cititul, pot să asculte muzică sau chiar să doarmă. De asemenea, poate fi aplicată atât femeilor, cât și bărbaților.

Nu în ultimul rând, are rezultate vizibile și rapide și poate fi aplicată pe orice zonă a corpului.

Cât de mult poți slăbi prin criolipoliză?

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au indicat că participanții au beneficiat în urma criolipolizei de o diminuare a țesuturilor adipoase cu aproximativ 20% în primele două luni de la efectuarea procedurii, respectiv cu aproape 26% în 6 luni.

În cât timp se văd rezultatele criolipolizei?

Există un aspect care diferențiază criolipoliza de alte tratamente de remodelare, și anume că țesuturile adipoase distruse încep să fie eliminate în 4-6 săptămâni de la efectuarea procedurii și continuă să fie eliminate în mod natural de organism timp de aproximativ două luni. Aceasta nu înseamnă că trebuie perioada de așteptare e atât de mare, întrucât primele rezultate sunt vizibile după 3-4 săptămâni.

Câte ședințe de criolipoliză sunt necesare pentru a ajunge la rezultatele dorite?

Numărul exact de ședințe se stabilește în funcție de zonele vizate pentru tratament și de grosimea stratului de grăsime din aceste locuri. În decursul unui an, se pot realiza 1-4 ședințe, fiind recomandată o pauză de 6-8 săptămâni între acestea. 

Poate criolipoliza să înlocuiască liposucția?

Da, criolipoliza poate înlocui liposucția. Diferența dintre cele două proceduri este că liposucția implică niște proceduri dureroase și care creează disconfort, în timp ce criolipoliza nu are efecte negative asupra corpului.

De asemenea, liposucția, fiind o procedură chirurgicală, implică anestezie, incizii, risc de infecții post-operatorii și timp de recuperare. Niciunul dintre aceste lucruri nu se aplică în cazul criolipolizei, fiind o procedură non-invazivă.

Așadar, criolipoliza este o procedură ce nu creează niciun fel de disconfort, o opțiune foarte bună pentru toți cei care se confruntă cu kilograme în plus și care vor să scape de ele cât mai repede și eficient. Tratamentul se adresează atât bărbaților, cât și femeilor, astfel încât oricine poate apela la această procedură. Programează acum o consultație cu medicii specialiști de la clinica Silhouette Medical Beauty pentru a te convinge de avantajele acestui tratament și pentru a descoperi alte noi proceduri.

 

Credit photo: Freepik

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.