Ce trebuie să știi despre tratamentul anticelulitic

15 Mar 2023

622

Dermato-estetică

Ce trebuie să știi despre tratamentul anticelulitic

Majoritatea femeilor s-au confruntat sau se confruntă cu celulita, o afecțiune de ordin estetic, uneori considerat subiect tabu. Celulita este o problemă ce poate să apară încă din adolescență, odată cu schimbările hormonale, fapt care poate avea o serie de consecințe de ordin emoțional, psihologic sau social. De cele mai multe ori, un tratament anticelulitic adecvat poate rezolva multe dintre aceste probleme.

Ce trebuie să știi despre celulită

Există foarte multe teorii și ipoteze care încearcă să explice apariția acestei probleme. Circulă ideea conform căreia celulita s-ar forma în urma acumulării de kilograme în plus, persoanele supraponderale fiind des vizate de această problemă. Studiile au arătat, însă, că aceasta nu este o consecință a excesului de kilograme, întrucât și femeile care au o siluetă normală se plâng în repetate rânduri de prezența celulitei.

Silhouette Medical Beauty oferă servicii estetice de înaltă calitate, dispunând de aparatură de ultimă generație și de personal bine pregătit.

De ce apare celulita?

Există mai multe motive pentru care celulita apare, printre care se numără arhitectura celulelor de grăsime, structura țesutului format din colagen și elastină (conform studiilor, această structură este extrem de inflexibilă și pot apărea și mai multe complicații în cazul persoanelor cu kilograme în plus), excesul de estrogen din organism, sedentarismul, factorii genetici, anumite medicamente precum anticoncepționalele, consumul de tutun, alcoolul în exces și o cantitate prea mare de sare.

Tipuri de celulită întâlnită la femei

Există două tipuri de celulită: celulita dură și celulita moale.

  • Celulita dură: poate să apară la persoanele care fac sport în mod regulat, cu toate că au un stil de viață activ. În cazul lor, pe structura musculară se depun depozite de grăsime. Acest tip de celulită este mai puțin vizibil, fiind și mai dificil de îndepărtat.
  • Celulita moale: este cea mai inestetică dintre cele două. Aceasta are tendința de a se extinde pe suprafețe mult mai mari din corp. Spre deosebire de celulita dură, în cazul celulitei moi grăsimea nu este atașată de masa musculară. Acest lucru ar avea drept consecință acest aspect lipsit de fermitate și contur bine realizat.

Tratamente anticelulitice

Tratamenul anticelulitic constă în tehnologii puternice, testate medical, care acționează concomitent asupra țesutului afectat de celulită, indiferent de stadiu. Este vorba despre cavitație, radiofrecvența multipolară, lumina infraroșie, vacuumul pulsat, ultrasunetele și masajul. Rezultatul este remodelarea profundă și tonifierea pielii prin stimularea fibrelor de colagen și elastină.

Cavitația utilizează energia de sunet pentru a sparge celula adipoasă, ocolește suprafața pielii și tratează țesuturile în profunzime. Ultrasunetele de joasă frecvență, datorită presiunii pe care o generează, provoacă implozii succesive, rupe membranele celulelor adipoase. Undele sonore pătrund extrem de rapid prin țesuturi realizând un masaj în profunzime, la nivel celular. Celula adipoasă se lichefiază, se dezintegrează și tot conținutul eliberat prin spargerea ei este absorbit de limfă și drenat prin sistemul limfatic.

Radiofrecvența multipolară acționează în adâncime, ameliorează schimburile osmotice și permeabilitatea celulelor adipoase, crește oxigenarea țesutului, producția de colagen și metabolismul grăsimilor (lipoliza). Radiofrecvența cauzează regenerarea colagenului pe termen lung, redă fermitatea pielii prin refacerea și stimularea suplimentară a colagenului și elastinei din stratul subdermal.

Masajul vacumatic este o parte a tratamentului concepută pentru a curăța conținutul lăsat în organism de cavitația cu ultrasunete. Acest lucru se face prin creșterea temperaturii local, inducând o dilatare capilară care permite circulația rapidă și eficientă a sângelui în zona de tratament. Vacuumul acționează asupra unora dintre principalele cauze ce duc la formarea celulitei – circulația sanguină și limfatică deficitară. Totodată, pielea este ușor desprinsă de stratul de grăsime.

Există mai multe tipuri de tratament anticelulitic, iar soluția pentru a îl alege pe cel mai potrivit pentru dumneavoastră este prin programarea unei consultații în cadrul Silhouette Medical Beauty pentru a discuta cu specialiștii noștri.

 

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.