26 May 2023
959
În căutarea echilibrului frumuseții, tot mai multe femei din întreaga lume apelează la procedurile estetice. Iar pentru un ten fără riduri și un contur aproape de naturalețe, toxina botulinică pare că este elixirul tinereții fără bătrânețe pentru acestea.
Ce efect are tratamentul cu toxină botulinică?
Procedura de injectare cu toxină botulinică este un tratament estetic minim-invaziv, utilizat de cele mai multe ori pentru a reduce aspectul ridurilor. Aceasta nu este o soluție doar anti-îmbătrânire, ce-ți „șterge” ridurile de pe față, ci are și rolul de a preveni formarea ridurilor. Toxina botulinică poate fi injectată în mai multe zone ale corpului pentru a obține efecte estetice deosebite sau pentru a trata diverse afecțiuni.
Cum funcționează?
Toxina botulinică acționează blocând temporar semnalele nervoase și contracțiile musculare. Acest lucru îmbunătățește aspectul ridurilor din jurul ochilor, gurii și dintre sprâncene. Procedura poate încetini formarea de noi riduri prin relaxarea mușchilor faciali.
Beneficiile tratamentului cu toxină botulinică:
Iată câteva dintre zonele în care poate fi injectată toxina botulinică:
Ridurile de pe față
Toxina botulinică este frecvent utilizată pentru tratarea ridurilor fine cât și a celor profunde de pe frunte și dintre sprâncene, care dau un aspect încruntat, dar și pentru cele de la colțurile exterioare ale ochilor, cunoscute și sub numele de „laba gâștei” – fiind cele provocate de râs.
Transpirația excesivă
Hiperhidroza (transpirația excesivă) este o afecțiune care poate să provoace disconfort. Zonele cele mai predispuse acestei probleme sunt axilele, palmele, tălpile sau zona feței. Cea mai des întâlnită formă de manifestare a hiperhidrozei este la nivelul axilei. Astfel, injectarea de toxină botulinică duce la blocarea eliberării de acetilcolină (un neurotransmițător important) la nivelul glandelor sudoripare, blocând astfel transmiterea impulsului nervos și secreția acestor glande.
Spasmele musculare
Toxina botulinică poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata spasmele musculare, cum ar fi cele asociate cu distonie cervicală (torticolis) – o afecțiune dureroasă în care mușchii gâtului se contractă involuntar, și distonie blefarosplastică (se referă la contracția involuntară a pleoapelor). Se mai folosește și la bruxism, care este definit prin scrâșnire excesivă a dinților sau o încleștare a maxilarului. Simptomele pot fi mai greu de identificat și de multe ori pacientul conștientizează târziu afecțiunea.
Migrenele cronice
Migrenele cronice pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, afectând capacitatea de a funcționa normal și de a desfășura activitățile de zi cu zi. Astfel, a fost aprobată utilizarea injecțiilor cu toxină botulinică și pentru tratarea migrenelor cronice. Procedura presupune administrarea mai multor injecții în zona gâtului sau a capului, conform unui protocol specific.
Asimetriile faciale
În unele cazuri, tratamentul cu toxină botulinică poate fi utilizat pentru a corecta asimetria facială.
În general, toxina botulinică poate fi utilizată pentru a relaxa mușchii hiperactivi ai feței sau pentru a restabili echilibrul muscular în zona afectată.
Toxina botulinică poate fi utilizată și pentru corectarea asimetriei sprâncenelor – prin injectarea toxinei botulinice în mușchiul care ridică sprânceana.
Tratamentul cu toxină botulinică trebuie efectuat de un medic calificat, cum ar fi medicul dermatolog sau un medic estetician.
Alege tratamentul potrivit prin programarea unei consultații în cadrul Silhouette Medical Beauty pentru a discuta cu specialiștii noștri.
De neratat: Până pe data de 15 iunie 2023 avem reducere 35% la injectarea cu toxină botulinică - 2 zone, la alegere. Vezi aici oferta.
Credit foto: Freepik.com.