Tratamente inovatoare pentru remodelare corporala

28 Apr 2023

750

Dermato-estetică

Tratamente inovatoare pentru remodelare corporala

Desi alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice sunt obligatorii pentru a slabi, acestea pot fi insuficiente pentru a atinge obiectivele dorite. Astfel, pentru a ajunge la greutatea dorita si a avea la final un corp tonifiat, sunt recomandate proceduri pentru remodelare corporala sau slabire localizata, in zonele unde grasimea este persistenta.

Iata cateva dintre cele mai eficiente si inovatoare tratamente pentru remodelare corporala si slabire:

Remodelare corporala si slabire de la clinica Silhouette Medical Beauty: Criolipoliza

Este o metoda non-invaziva de reducere a grasimii corporale, care se bazeaza pe tehnologia de inghetare controlata a tesutului adipos. Acest tratament se concentreaza asupra eliminarii depozitelor de grasime localizate, care sunt dificil de eliminat prin diete sau exercitii fizice. In timpul tratamentului cu criolipoliza, o zona specifica a corpului este expusa la temperaturi foarte scazute (-5°C la -10°C) cu ajutorul unui aparat special, numit criolipolizor.

Aceasta expunere la temperaturi scazute duce la racirea tesutului adipos din zona respectiva, fara a afecta alte tesuturi ale corpului. In timp, celulele grase sunt distruse si incep sa se elimine natural din corp prin procesul metabolic. Tratamentul cu criolipoliza poate fi utilizat pentru a elimina grasimea de pe diverse zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele, soldurile, spatele sau bratele. In functie de zona tratata si de gradul de depozite de grasime, tratamentul poate fi efectuat intr-o singura sesiune sau poate necesita mai multe sesiuni.

Rezultatele tratamentului pot varia in functie de tipul si gradul de depozite de grasime ale fiecarei persoane, insa, in general, se pot pierde in jur de 5 cm din stratul de grasime dupa prima sedinta. Tratamentul este rapid, nu presupune efort si nici o perioada de recuperare.

Remodelare corporala si slabire de la clinica Silhouette Medical Beauty: Radiofrecventa

Foloseste undele de radiofrecventa pentru a incalzi tesuturile subcutanate, stimuland astfel productia de colagen si imbunatatind aspectul pielii. Colagenul este proteina care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la prevenirea aparitiei vergeturilor. In plus, tratamentul poate ajuta la imbunatatirea texturii pielii si la reducerea celulitei.

In timpul tratamentului, un aparat special cu doua sau mai multi electrozi este utilizat pentru a aplica energia radiofrecventei pe piele. Aceasta energie este absorbita de tesutul subcutanat, ceea ce duce la incalzirea acestuia. In timpul acestui proces, fibroblastele din piele sunt activate si incep sa produca colagen si elastina, care sunt doua proteine ​​esentiale pentru sanatatea si aspectul tanar al pielii. Tratamentul cu radiofrecventa poate fi utilizat pentru a trata o varietate de probleme estetice, cum ar fi lasarea pielii, vergeturile, ridurile sau celulita. In functie de zona tratata si de intensitatea energiei radiofrecventei, rezultatele tratamentului pot varia in functie de tipul si gradul de probleme estetice ale fiecarei persoane.

Remodelare corporala si slabire de la clinica Silhouette Medical Beauty: HIFU

Tratamentul corporal HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) este o procedura non-invaziva de modelare corporala care utilizeaza unde ultrasonice de inalta frecventa pentru a incalzi si a distruge tesutul adipos din zone specifice ale corpului.

In timpul procedurii, un aparat special cu ultrasunete este utilizat pentru a focaliza energia undelor in zonele cu depozite de grasime. Aceste unde produc o incalzire localizata, care distruge celulele grase si ajuta la eliminarea lor naturala din corp prin procesul metabolic. Tratamentul HIFU poate fi utilizat pentru diferite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele, soldurile sau bratele.

Tratamentul HIFU este o procedura non-invaziva si nu necesita timp de recuperare. De obicei, procedura dureaza intre 30 si 90 de minute, in functie de zona tratata. Efectele tratamentului sunt progresive si se observa treptat, in decurs de cateva saptamani dupa procedura.

Remodelare corporala si slabire de la clinica Silhouette Medical Beauty: LPG Alliance

Este o metoda neinvaziva de remodelare corporala (si faciala), care se bazeaza pe tehnologia endermologica. Tratamentul poate fi personalizat in functie de nevoile fiecarui pacient si poate fi utilizat pentru o varietate de probleme estetice, inclusiv pentru reducerea celulitei, imbunatatirea elasticitatii pielii, ameliorarea aspectului vergeturilor, conturarea corporala sau faciala, reducerea abdomenului sau a soldurilor, precum si pentru ameliorarea durerilor musculare sau a fibrozei postoperatorii. Tratamentul LPG Alliance trebuie efectuat de personal calificat.

Remodelare corporala si slabire de la clinica Silhouette Medical Beauty: Viora

Tratamentul de remodelare corporala Viora este o procedura non-invaziva de modelare corporala care utilizeaza tehnologia radiofrecventei bipolare pentru a incalzi tesutul adipos si a imbunatati aspectul pielii.

In timpul procedurii, un aparat special cu radiofrecventa bipolara este utilizat pentru a incalzi tesutul adipos din zonele cu probleme estetice, cum ar fi abdomenul, coapsele, soldurile sau bratele. Acest proces incurajeaza productia de colagen, imbunatateste textura pielii si ajuta la reducerea aspectului de "coaja de portocala" al pielii.

Indiferent de tipul de tratament ales, este important sa discuti cu un specialist inainte de a incepe procedura de remodelare corporala si sa afli care este cel mai adecvat pentru nevoile si pentru starea de sanatate.

La Silhouette Medical Beauty abordam procesul de slabire si remodelare corporala intr-o maniera personalizata, astfel incat rezultatele sa nu se lase asteptate. Primul pas este consultatia la medicul generalist/specialist in beauty, care va masura masa de grasime si cea musculara, varsta si rata metabolica, precum si cantitatea de apa din tesut. Urmatorul pas este diagnosticarea gradului si tipului de celulita cu ajutorul aparatului Cell Meter.

Luand in calcul toti acesti factori, medicul/specialistul va propune o abordare multidisciplinara, care poate include investigatii si sfaturi de la un specialist in nutritie sau endocrinologie, precum si un set de terapii menit sa rezolve dorintele pacientilor.

Va asteptam la clinica Silhouette Medical Beauty din Dorobanti sau Unirii.

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.