ÎNDEPĂRTARE TATUAJ CU LASERUL

Șterge tatuajele nedorite fără complicații!

Ai un tatuaj vechi, estompat sau nereușit? În clinicile Silhouette, specialiștii noștri te vor ajuta să îl elimini rapid și eficient, cu ajutorul laserului Discovery PICO, cel mai puternic laser dermatologic pentru îndepărtarea tatuajelor.

ÎNDEPĂRTARE TATUAJ CU LASERUL

Cum funcționează tratamentul cu laserul Discovery Pico

Laserul reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă, aprobată de FDA, pentru eliminarea tatuajelor. Laserul Discovery PICO utilizează o energie foarte mare într-un interval de timp foarte scurt, în picosecunde, pentru a vaporiza cerneala de sub piele. Acesta descompune cerneala în particule minuscule, care ulterior sunt eliminate în mod natural de organism. Tehnologia avansată de acțiune a laserului, în picosecunde, permite eliminarea tatuajelor fără a genera efect termic (pielea nu se încălzește) și fără a afecta țesuturile din jur.

Pigmenții sunt eliminați prin mecanismele vasculare și cele limfatice ale organismului, prin urmare, calitatea pielii nu este afectată, ci dimpotrivă, este îmbunătățită. Prin îmbunătățirea circulației pielii, aceasta va avea un aspect normal după îndepărtarea tatuajului.

Senzația resimțită în timpul procedurii este similară unor înțepături. Însă, pentru a preveni orice disconfort, se poate aplica o cremă anestezică cu aproximativ 30 de minute înainte de tratament.

Before

Înainte de tratament

After

După 3 ședințe de tratament

Beneficii

Se adresează oricărui tip de tatuaj, corporal sau cosmetic (sprâncene, buze)

Îndepărtează aproape orice culoare din tatuaj (mai puțin alb sau crem)

Reduce riscul de formare a cicatricilor

Îmbunătățește textura pielii

Rezultate eficiente, recuperare rapidă

Poate fi efectuat în orice sezon

Video procedură

Doctorii / operatorii disponibili pentru această procedură

Dr. Iulia Roșu

Dr. Iulia Roșu

Medic specialist dermatologie și estetică medicală

Dr. Iulia Roșu (Panțuru) lucrează ca medic specialist dermatolog din anul 2015, participând la numeroase congrese, traininguri și workshopuri din subdomeniile dermatologiei. Pasiunea sa este menținerea calității pielii odată cu trecerea timpului. Crede în conceptul de Beautiful aging, în îmbătrânirea frumoasă și grațioasă, care ne permite să ne păstrăm frumusețea și unicitatea naturale în fiecare etapă a vieții noastre.

Durata tratamentului:

15 - 60 minute

Prețul unei ședințe:

Zonă mică: 700 lei; Zonă medie: 1,200 lei; Zonă mare: 2,500 lei.

ÎNDEPĂRTARE TATUAJ CU LASERUL

FAQ’s

Numărul ședințelor de tratament cu laserul necesare pentru îndepărtarea unui tatuaj variază în funcție de calitatea tatuajului, de tipul de cerneală (neagră sau colorată) și de vechimea tatuajului. În medie sunt necesare 6 ședințe, iar rezultatele încep să fie vizibile deja după prima ședință de tratament, când pigmentul începe să se deschidă la culoare.

În primele ore după aplicarea laserului, pielea capătă un aspect albicios , ca și cum tatuajul respectiv se dispersează, datorită formării unor mici acumulări de gaz rezultate din distrugerea particulelor. Pielea va fi ușor inflamată în primele 72 de ore, după care va reveni la normal.

Imediat după tratament, pot fi aplicate local comprese reci (cu gheață sau apă). În perioada post-tratament, este important ca zona tratată să fie menținută uscată și curată. Dacă leziunile sunt mai pronunțate, se poate aplica un bandaj steril, care trebuie schimbat zilnic. În primele două zile, pe zona tratată pot apărea urme de limfă sau de sânge. Acestea se vor curăța cu apă călduță, fără a freca pielea. În cazul apariției unei infecții ușoare, se recomandă o cremă antiseptică. În perioada de vindecare, vor apărea cojițe pe suprafața pielii. Acestea trebuie lăsate să cadă de la sine, fără a le îndepărta forțat, pentru a evita formarea cicatricilor. După desprinderea tuturor cojițelor, poate fi aplicat un unguent de cicatrizare. De asemenea, pe tot parcursul tratamentului, este necesară folosirea unei creme cu factor de protecție (SPF 30 – 50) pentru a evita hiperpigmentarea. De evitat activitățile care implică expunerea la apă sau transpirație excesivă: înot, saună, fitness, precum și expunerea zonei tratate la radiațiile solare timp de câteva săptămâni după tratament (plajă, solar). De asemenea, scărpinarea zonei și folosirea produselor abrazive nu sunt recomandate.

Riscul apariției cicatricilor este unul foarte scăzut. Este important ca pielea să fie lăsată să se vindece în mod natural, astfel evitându-se cicatrizarea defectuoasă.

Da, cu siguranță se poate realiza un alt tatuaj în locul celui care a fost îndepărtat.