Tratament cicatrici cu laser fracționat în picosecunde, Discovery Pico

Șterge semnele lăsate de acnee cu terapia inovatoare cu laser Discovery Pico!

Tenul este primul care trădează trecerea anilor, prin apariția ridurilor permanente sau de expresie, laxitatea pielii, hiperpigmentare, cicatrici postacneice sau alte imperfecțiuni. Acneea este o afecțiune a pielii foarte des întâlnită, care poate lăsa urme adânci pe tenul nostru.

Laserul Discovery PICO este unul dintre cele mai revoluționare platforme laser pentru tratarea cicatricilor, fiind foarte precis, care se adresează exact profunzimii care se dorește a fi atinsă. Acesta țintește sursa îmbătrânirii cutanate, prin stimularea producției de colagen, având efect de regenerare celulară și anti-aging. 

Tratamentele Fracționale Discovery PICO profită de două acțiuni laser diferite pentru remodelarea colagenului și ablația pielii deteriorate prin ablația „la rece” în picosecunde. Sinergia dintre aceste două efecte este cheia succesului cicatricilor acneice.

Tratament cicatrici cu laser fracționat în picosecunde, Discovery Pico

Cum funcționează tratamentul cu laserul Discovery Pico

Discovery Pico este unul dintre cele mai avansate lasere folosite în dermatologia estetică, fiind recunoscut pentru eficiența sa în combaterea și prevenția semnelor îmbătrânirii cutanate. Datorită impulsurilor scurte în picosecunde, acesta realizează un tratament non-invaziv de rejuvenare facială, cu rezultate optime și un timp de recuperare mult mai scurt comparativ cu alte tipuri de lasere.

Procedura constă într-un peeling al epidermei, folosind lungimea de undă Nd:YAG. Medicul dermatolog ajustează cu precizie adâncimea și puterea de penetrare a laserului, în funcție de zona feței și de problemele tenului – piele lăsată, riduri și linii fine, cicatrici, pete pigmentare sau pori dilatați. Impulsurile laser, aplicate pe zonele vizate, îndepărtează în mod uniform prin vaporizare (ablație) țesuturile deteriorate.

Superficial, astfel încât să se abrazeze pur și simplu o cicatrice, sau în profunzime, în cazul în care o cicatrice este mai profundă, se creează niște perforații care ajută la stimularea colagenului și la stimularea refacerii pielii. Reușește ca într-un interval foarte scurt să genereze o energie mare care este folosită la nivelul pielii. 

Ca rezultat, tenul devine mai ferm și mai neted, își recapătă textura uniformă și aspectul sănătos și radiant. Pentru confortul pacienților, înainte de începerea tratamentului, se aplică o cremă anestezică pe zonele care urmează să fie tratate.

Before

Înainte de tratament

After

După ședința de tratament

Beneficii

Stimularea colagenului și a refacerii pielii

Rezultatele se văd după 3 ședințe

Tratament non-invaziv, nechirurgical

Șterge ridurile și liniile fine, și previne apariția cicatricilor post-acneice

Redă uniformitatea și strălucirea tenului

Poate fi efectuat oricând în timpul anului

Doctorii / operatorii disponibili pentru această procedură

Dr. Ina Șoșoacă

Dr. Ina Șoșoacă

Medic Dermatolog, Doctor în Științe Medicale, Trainer Internațional

Dr. Ina Șoșoacă, Director Medical, este unul dintre cei mai experimentați medici specialiști în dermatologie și medicină estetică din Romania, fiind doctor în științe medicale. Prin activitatea de cercetare și practică în centre de renume, atât în țară, cât și în străinătate, dr. Ina Șoșoacă este unul dintre pionierii medicinei anti-aging, fiind conectată în permanență la noutățile și inovațiile la nivel mondial.

Dr. Iulia Roșu

Dr. Iulia Roșu

Medic Specialist Dermatologie și Estetică Medicală

Dr. Iulia Roșu (Panțuru) lucrează ca medic specialist dermatolog din anul 2015, participând la numeroase congrese, traininguri și workshopuri din subdomeniile dermatologiei. Pasiunea sa este menținerea calității pielii odată cu trecerea timpului. Crede în conceptul de Beautiful aging, în îmbătrânirea frumoasă și grațioasă, care ne permite să ne păstrăm frumusețea și unicitatea naturale în fiecare etapă a vieții noastre.

Dr. Roxana Cârnaru

Dr. Roxana Cârnaru

Medic specialist dermatovenerologie

Dr. Roxana Cârnaru este medic specialist dermatovenerolog cu expertiză în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cutanate, cum ar fi acneea, eczemele, dermatitele, rozaceea, alunițele, afecțiuni cauzate de soare și nu numai. Dr. Roxana Cârnaru este dedicată pacienților săi și își îmbunătățește în permanență competențele în domeniu, participând la cursuri, conferințe și alte evenimente medicale.

Durata tratamentului:

30 - 45 minute

Prețul unei ședințe:

De la 1.000 lei/ședință

Tratament cicatrici cu laser fracționat în picosecunde, Discovery Pico

FAQ’s

În funcție de vârsta pacientului și afecțiunile cutanate, pot fi efectuate 3-5 ședințe, la un interval de o lună. Rezultatele sunt vizibile de la a 3-a ședință, pacienții putând observa diminuarea cicatricilor și îmbunătățiri în textura și luminozitatea pielii.

Procedura este potrivită atât pacienților care doresc să îmbunătățească aspectul și calitatea tenului printr-o metodă non-invazivă, cât și celor care doresc să prevină semnele îmbătrânirii cutanate, precum apariția ridurilor, laxitatea pielii, cicatricile post-acneice și alte imperfecțiuni.

După procedură, tenul va prezenta un eritem temporar (roșeață), care va dispărea în câteva ore. Ulterior, după 24-48 de ore, pe ten vor apărea scuame foarte fine, care vor fi înlăturate printr-o exfoliere delicată, conform indicațiilor specialistului.

Este recomandat ca pacienții să evite expunerea la soare cu o lună înainte și după realizarea tratamentului de rejuvenare facială cu laserul Discovery Pico. De asemenea, după tratament, este necesară aplicarea unei creme cu protecție solară (SPF 50+) pentru a reduce riscul de hiperpigmentare.