Tratament cicatrici cu platforma laser SP Dynamis

O piele netedă, fără cicatrici prin tratament laser de ultimă generație

Cicatricile inestetice de pe ten îți creează complexe? Tratamentul cu laserul SP Dynamis este o metodă minim-invazivă, ideală pentru a scăpa de aceste imperfecțiuni și a reda tenului aspectul uniform. SP Dynamis de la Fotona combină două dintre cele mai performante tipuri de laser, Er: YAG și Nd: YAG, reușind să elimine rapid și eficient cicatricile cauzate de acnee, varicelă sau cele apărute în urma intervențiilor chirurgicale. Mai mult, acțiunea laserului stimulează producția de colagen și elastină, esențiale pentru o piele fermă.

Tratament cicatrici cu platforma laser SP Dynamis

Cum funcționează tratamentul cu SP Dynamis

Prin combinarea celor două lungimi de undă laser complementare (Er: YAG și Nd: YAG), SP Dynamis oferă o soluție avansată și eficientă pentru îmbunătățirea aspectului pielii afectate de diferite tipuri de cicatrici.

Lungimea de undă Er:YAG este folosită pentru tratamentul cicatricilor superficiale, precum cele lăsate de acnee. Acesta funcționează prin ablația blândă a țesutului cicatricial, îndepărtând stratul superficial al pielii cu precizie. Acest proces stimulează pielea să înceapă procesul natural de vindecare, activând fibroblastele să sintetizeze colagen nou. Remodelarea colagenului reface structura pielii și îi conferă un aspect mai neted și mai uniform.

Lungimea de undă Nd:YAG este folosită pentru a pătrunde mai adânc în straturile pielii, fiind ideală pentru cicatricile profunde, cum ar fi cele hipertrofice, apărute în urma unui traumatism sau a unei intervenții chirurgicale. Studiile clinice arată că laserul Nd:YAG poate îmbunătăți semnificativ aspectul estetic al cicatricilor și calitatea țesutului cicatricial, inclusiv eritemul, volumul și flexibilitatea acestuia.

Tratamentul începe cu o evaluare detaliată a tipului și stadiului cicatricilor. În funcție de acestea, tratamentul cu laser SP Dynamis este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Înaintea procedurii, zona de tratament este curățată și se aplică o cremă anestezică pentru a diminua disconfortul. Pe durata procedurii, specialistul va aplica impulsuri controlate de lumină laser pe zonele cu cicatrici. Imediat după tratament, pacienții pot prezenta roșeață, senzație de căldură și umflături ușoare în zona tratată, efecte care se vor ameliora în câteva ore.

Before

Înainte de ședința de tratament

After

După ședința de tratament

Beneficii

Îndepărtează orice tip de cicatrici

Nu afectează țesuturile din jur

Stimulează producția de colagen

Îmbunătățește calitatea pielii

Procedură minim-invazivă, fără perioadă de recuperare

Rezultate vizibile după prima ședință

Doctorii / operatorii disponibili pentru această procedură

Dr. Ina Șoșoacă

Dr. Ina Șoșoacă

Medic Dermatolog, Doctor în Științe Medicale, Trainer International

Dr. Ina Șoșoacă, Director Medical, este unul dintre cei mai experimentați medici specialiști în dermatologie și medicină estetică din Romania, fiind doctor în științe medicale. Prin activitatea de cercetare și practică în centre de renume, atât în țară, cât și în străinătate, dr. Ina Șoșoacă este unul dintre pionierii medicinei anti-aging, fiind conectată în permanență la noutățile și inovațiile la nivel mondial.

Dr. Iulia Roșu

Dr. Iulia Roșu

Medic specialist dermatologie și estetică medicală

Dr. Iulia Roșu (Panțuru) lucrează ca medic specialist dermatolog din anul 2015, participând la numeroase congrese, traininguri și workshopuri din subdomeniile dermatologiei. Pasiunea sa este menținerea calității pielii odată cu trecerea timpului. Crede în conceptul de Beautiful aging, în îmbătrânirea frumoasă și grațioasă, care ne permite să ne păstrăm frumusețea și unicitatea naturale în fiecare etapă a vieții noastre.

Durata tratamentului:

30 - 45 minute

Prețul unei ședințe:

2.300 lei/ședință

Tratament cicatrici cu platforma laser SP Dynamis

FAQ’s

Numărul de sedințe necesare variază în funcție de severitatea cicatricilor și de răspunsul individual al pielii la tratament. De obicei, sunt necesare între 1 și 3 ședințe pentru a obține rezultate optime. Efectele tratamentului cu laserul SP Dynamis sunt vizibile după prima ședință și se îmbunătățesc în timp, pe măsură ce pielea se vindecă și se regenerează.

Înainte de procedură evită expunerea la soare și utilizarea produselor de bronzat cu cel puțin 4-6 săptămâni înainte de tratament pentru a minimiza riscul de hiperpigmentare sau alte reacții adverse. Tratamentele cosmetice invazive, precum peelingurile chimice sau injectările, trebuie evitate înainte de tratamentul cu laser. După procedură aplică o cremă cu SPF 50+ pentru a proteja zona tratată de expunerea la soare, minimizând astfel riscul de hiperpigmentare. Folosește produsele de îngrijire recomandate de medic pentru a ajuta la vindecare și pentru a reduce iritația. Saunele, băile fierbinți și exercițiile fizice intense trebuie evitate pentru câteva zile după tratament, deoarece căldura poate intensifica iritațiile.

Există câteva situații în care tratamentul cu laser este contraindicat, cum ar fi sarcina, utilizarea de medicamente fotosensibilizante, medicamente anticoagulante sau anumitor antibiotice, prezența unor boli fotosensibile, expunerea la soare sau la solar cu mai puțin de 30 de zile înainte de procedură, istoricul de epilepsie, afecțiuni dermatologice precum infecții cu herpes, probleme de cicatrizare sau diagnosticul de cancer de piele.