Dieta Tisanoreică: O abordare de slăbit echilibrată

17 Aug 2023

302

 Dieta Tisanoreică: O abordare de slăbit echilibrată

Dieta Tisanoreică: O abordare echilibrată pentru slăbit

Ai încercat diverse diete de-a lungul timpului, dar niciuna nu a dat rezultatele dorite? Ești în căutarea unei modalități echilibrate de a scăpa de kilogramele în plus, fără să renunți la varietatea alimentară? Cu dieta tisanoreică, poți găsi o alternativă sigură și sustenabilă de a-ți modifica stilul alimentar, având ca obiective atât scăderea în greutate, cât și îmbunătățirea sănătății generale.

În acest articol explicăm în detaliu dieta tisanoreică, principiile sale de bază și cum poate fi implementată cu succes pentru a-ți atinge obiectivele de greutate

Ce este dieta tisanoreică? 

Dieta tisanoreică, dezvoltată de nutriționistul italian Gianluca Mech, se inspiră din cuvântul "tisane", care înseamnă ceaiuri sau infuzii din plante, acesta fiind elementul central al acestei diete pentru slăbit. 

Protocolul dietei tisanoreice implică introducerea în alimentația zilnică a unor suplimente (lichide sau pudră) și preparate alimentare (PAT) bazate pe extracte din plante, cu multiple proprietăți benefice pentru organism. Important de știut este că Tisanoreica o dieta fito-cetogenică și că spre deosebire de dieta clasică ketogenica, asta se bazeaza pe fibre.

Eficiența dietei tisanoreice se datorează componentei naturale unice a produselor: activatorul Gianluca Mech. După ani de experiență în întreaga lume, nutriționistul a selectat anumite plante pe care le-a transformat în extracte fito-solubile în apă, care pot fi amestecate cu preparatele alimentare fără a le influența gustul. 

Activatorul Gianluca Mech constă într-un mix brevetat de 10 extracte de plante medicinale: papaya, ananas, nalbă, anason stelat, fenicul, anghinare, păpădie, trifoi, griffonia, hrișcă.  

Acest mix de plante are mai multe proprietăți benefice care susțin procesul de slăbire:

  • Crește biodisponibilitatea alimentelor din dietă
  • Reechilibrează funcțiile organismului
  • Favorizează detoxifierea organismului
  • Îmbunătățește tranzitul intestinal
  • Ajută digestia și metabolismul lipidic

Produsele dietei tisanoreice sunt disponibile sub forma unor kituri, care pot fi achiziționate din clinicile Silhouette Medical Beauty.  

Cum acționează dieta tisanoreică?

Din punct de vedere nutrițional, dieta tisanoreică este un regim hipoglicemic, normoproteic și hipocaloric, furnizând organismului hrana completă de care are nevoie, chiar și în timpul unor faze de dezechilibru parțial, cum ar fi perioadele de slăbire. Protocolul dietei a fost creat și testat în colaborare cu prestigiosul Laborator Mech al Universității din Padova.

Aceasta este structurată în două faze și poate fi urmată timp de 20, 30 până la un maximum de 40 de zile. Fiecare fază are propriile combinații de extracte din plante, adaptate pentru a sprijini obiectivele de slăbire. 

Dieta tisanoreică: Fazele programului

Faza intensivă. Această etapă, cu o durată de cel puțin 7 zile (în cazul programului de 20 de zile), are ca obiectiv inducerea procesului de cetoză în organism. Cetoza este obținută prin eliminarea carbohidraților din alimentație, astfel încât organismul să folosească grăsimile acumulate ca sursă de energie, menținând în același timp masa musculară intactă. 

Este important să subliniem că cetoza este o tulburare metabolică și poate genera reacții secundare, cum ar fi afectarea funcției renale, creșterea riscului de osteoporoză sau creșterea colesterolului. Dieta tisanoreică se diferențiază de dieta ketogenică clasică prin faptul că atenuează efectele cetozei datorită utilizării extractelor de plante, fiind astfel o dietă fito-cetogenă. 

Faza de stabilizare. În această fază, care durează minimum 8 zile (în cazul programului de 20 de zile), procesul de ardere a grăsimilor continuă să fie susținut, în timp ce organismul se reîntoarce la un plan normal de alimentație.

Meniul zilnic va fi pregătit cu ajutorul preparatelor din dieta tisanoreică, utilizate în cantitățile recomandate, în combinație cu alimente sănătoase, bogate în nutrienți și antioxidanți. Astfel, meniul va oferi o varietate de gusturi și texturi, asigurând nevoile nutriționale și având în același timp efect de slăbire. 

Alimente permise în dieta tisanoreică:

  • Legume crude 
  • Nuci și alune
  • Semințe de in
  • Ouă 
  • Carne albă
  • Fructe proaspete, în cantități mici 

Alimente interzise în dieta tisanoreică: 

  • Alcool
  • Zahăr sau dulciuri
  • Făinoase (mai ales pâine) și cereale 
  • Alimente bogate în grăsimi și carbohidrați

Studiile clinice au confirmat rezultatele dietei tisanoreice:

  • Este urmată mai ușor comparativ cu alte regimuri 
  • Se poate slăbi cu o rată între 5% - 12% din greutatea inițială
  • Stabilizează greutatea fără efect de yo-yo
  • Pierderea în greutate este rapidă și sigură
  • Diminuează aspectul celulitei 
  • Reduce nivelurile colesterolului și trigliceridelor 
  • Menține masa musculară constantă

Specialiștii de la Silhouette Medical Beauty pot determina dacă dieta tisanoreică este potrivită pentru tine, după o evaluare personalizată. Programează acum o consultație de specialitate pentru a primi sfaturi și recomandări adaptate nevoilor tale. 

În plus, kiturile de dietă tisanoreică sunt disponibile în clinicile noastre cu un discount de 40%. Profită de oferta noastră și fă primul pas către silueta dorită! 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.