Ce este rejuvenarea vaginală și când apelezi la ea

13 Sep 2023

1654

Medical

Ce este rejuvenarea vaginală și când apelezi la ea

Nu demult considerată un subiect tabu, rejuvenarea vaginală câștigă din ce în ce mai multă popularitate în ultima perioadă. Multe femei apelează la această soluție pentru a ameliora problemele ginecologice și a-și redobândi confortul intim și sexualitatea.

Deoarece este un subiect important legat de sănătatea femeii, ne propunem să îți prezentăm ce presupune această procedură, ce opțiuni sunt disponibile și când este indicată.

Ce este rejuvenarea vaginală și când este recomandată?

Rejuvenarea vaginală este un termen-umbrelă pentru procedurile de estetică ginecologică utilizate cu scopul de a îmbunătăți atât funcționalitatea, cât și aspectul zonei genitale.

Rejuvenarea vaginală este o soluție pentru femeile care doresc să atenueze efectele procesului natural de îmbătrânire sau să-și refacă structura țesutului vaginal după nașterea naturală. Tehnologiile de ultimă generație din industria medicinei estetice permit realizarea unor tratamente non-chirurgicale, rapide și cu rezultate excelente pentru paciente. 

Ce probleme intime pot trata procedurile de rejuvenare vaginală?

După o naștere naturală, mușchii vaginali își pierd din elasticitate din cauza presiunii intense la care sunt supuși. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen și elastină scade treptat, ceea ce diminuează fermitatea țesuturilor vaginale. În timpul menopauzei, scăderea nivelului de hormoni estrogeni conduce la subțierea, uscarea și inflamarea pereților vaginali, o afecțiune numită atrofie vaginală. Procedurile de rejuvenare vaginală ameliorează laxitatea și atrofia vaginală împreună cu simptomele conexe, precum și alte probleme medicale și estetice:

  • incontinență urinară
  • dureri în timpul actului sexual (dispareunie)
  • disconfort, arsuri vaginale
  • scăderea lubrifierii vaginale
  • infecții vaginale recurente și recidivante
  • spasme involuntare ale mușchilor vaginali (vaginim)
  • asimetrii, pierderea de volum a labiilor
  • hiperhidroză în zona intimă

Ce proceduri de rejuvenare vaginală sunt disponibile?

Silhouette Medical Beauty oferă o gamă variată de proceduri de rejuvenare vaginală de ultimă generație pentru a trata diverse probleme legate de sănătatea sau aspectul estetic al zonei intime. Acestea includ terapii cu radiofrecvență și laser, precum și terapii injectabile, cum ar fi injecțiile cu acid hialuronic sau toxină botulinică, ori PRP.

Beneficiile rejuvenării vaginale:

  • stimulează producția de colagen și elastină
  • crește fermitatea și tonifierea țesuturilor vaginale
  • îmbunătățește vascularizarea și hidratarea mucoasei vaginale
  • reglează nivelul de lubrifiere la nivelul vaginului
  • fără durere și efecte secundare

Tratament cu radiofrecvență INDIBA

INDIBA este o terapie non-invazivă de rejuvenare vaginală care se bazează pe tehnologia radiofrecvenței monopolare capacitiv-rezistive. INDIBA utilizează un curent electromagnetic, livrat în corp prin intermediul electrozilor, la o frecvență de 448 kHz, având triplu efect de biostimulare, vascularizare și hiperactivare a țesuturilor. Aceste procese activează metabolismul celular, cresc fluxul sangvin și stimulează regenerarea țesuturilor vaginale. În plus, INDIBA poate corecta imperfecțiunile estetice, precum hiperpigmentarea sau cicatricile. De asemenea, poate fi folosită ca terapie adjuvantă în intervențiile chirurgicale precum labioplastia și vulvoplastia, accelerând procesul de recuperare și reducând disconfortul postoperator.

Tratament cu laser

Această terapie implică utilizarea unui dispozitiv special care emite un fascicul laser în zona intimă, generând încălzirea țesuturilor și stimulând producția de colagen în regiunea vaginală. Există mai multe tipuri de lasere care pot fi utilizați, cum ar fi laserul SP Dynamis. Rejuvenarea vaginală cu laser este eficientă în tratarea unor probleme frecvente ale femeilor, cum ar fi laxitatea vaginală, uscăciunea vaginală, incontinența urinară de stres și disconfortul sexual. Rezultatele benefice ale rejuvenării vaginale cu laser includ îmbunătățirea fermității țesuturilor, tonusului muscular și lubrifierii vaginale. Mai mult decât atât, fiind o procedură non-invazivă, nu necesită perioadă de recuperare, astfel că pacientele își pot relua în cel mai scurt timp activitățile zilnice.

Terapia cu PRP

Terapiile cu PRP (plasmă bogată în trombocite) sunt o metodă de rejuvenare vaginală care folosește propriul sânge al pacientei pentru a obține un concentrat bogat în substanțe cu rol în stimularea regenerării și reparării țesuturilor. Procedura începe cu o mică recoltare de sânge, care este apoi prelucrat și separat pentru a se obține acest concentrat de PRP. Apoi, acesta este administrat sub formă de injecții în zona genitală. Rezultatele acestei proceduri constau în creșterea vascularizării, a elasticității și hidratării țesuturilor vaginale. Efectele benefice ale tratamentului devin vizibile chiar după prima ședință, cu o îmbunătățire a lubrifierii naturale și a contactului sexual pentru pacientă.

Injecții cu acid hialuronic

Această procedură implică injectarea de acid hialuronic, o substanță naturală cu proprietăți hidratante și de volumizare, în anumite zone interne sau externe ale organelor genitale, cum ar fi peretele vaginal sau labiile. Acidul hialuronic restabilește hidratarea optimă a țesuturilor, contribuind la combaterea uscăciunii vaginale și la creșterea confortului în timpul actului sexual. De asemenea, poate rezolva probleme estetice, precum asimetriile sau pierderea de volum a labiilor. Fiind o intervenție minim invazivă, rejuvenarea vaginală cu acid hialuronic are un timp de recuperare scurt și efecte imediate, permițând pacientelor să se bucure rapid de rezultate, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Injecții cu toxină botulinică

Această procedură implică utilizarea toxinei botulinice de tip A, cu efect de relaxare musculară, pentru a trata diverse probleme ale zonei intime. Una dintre indicațiile injectării cu toxină botulinică este vaginismul, o condiție caracterizată de contracții involuntare ale mușchilor vaginali, care pot provoca disconfort sau chiar dureri în timpul actului sexual. Prin injectarea toxinei botulinice în mușchii vaginali, se obține relaxarea și dilatarea acestora. De asemenea, procedura poate fi utilizată și în cazul hiperhidrozei, adică transpirației excesive în zona intimă, care poate cauza o umiditate neplăcută. Prin administrarea toxinei botulinice, secreția excesivă de transpirație poate fi temporar inhibată, sporind confortul intim. 

Pentru oricare dintre aceste tratamente se recomandă, în general, o cură de aproximativ 4 ședințe pe lună, urmate de ședințe periodice de întreținere. Înainte de a începe orice procedură de rejuvenare vaginală, este importantă efectuarea unei consultații ginecologice, care se realizează în cadrul clinicii.

Medicii specialiști în estetică ginecologică de la Silhouette Medical Beauty vin cu soluții personalizate de tratament, în funcție de simptomele cu care te confrunți și aspectele estetice pe care dorești să le corectezi. Iar până pe 1 octombrie poți profita de o ofertă specială: 10% discount la ORICE procedură de rejuvenare vaginală, plus CADOU o ședință de tratament facial sau corporal la alegere.

Programează acum o consultație pentru a beneficia de oferta noastră!

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.