Estetica ginecologică, soluția pentru problemele intime

23 May 2023

1277

Dermato-estetică

Estetica ginecologică, soluția pentru problemele intime

Chiar dacă, până nu demult, termenul „estetică” ne ducea cu gândul la o îmbunătățire a aspectului fizic – proceduri de mărire a sânilor sau tratamente antiîmbătrânire –, estetica ginecologică vine cu soluții eficiente pentru unele probleme din zona intimă, considerate tabu. 

Care ar fi acestea?

De exemplu, printre procedurile solicitate în cadrul clinicilor Silhouette sunt cele pentru îmbunătățirea și întinerirea aspectului zonei genitale, cât și a funcției regiunii vulvo-vaginale, pentru creșterea sensibilității și a calității vieții intime.

Ce trebuie să știi despre estetica ginecologică?

Este o ramură a medicinei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului, precum și a funcționalității zonei genitale feminine cu ajutorul procedurilor non-invazive.

Înaintarea în vârstă, nașterile, menopauza, efortul fizic intens sau unele afecțiuni ginecologice se numără printre cauzele care pot duce la scăderea libidoului, lipsa orgasmului sau la dureri în timpul actului sexual. Astfel, pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor și a celei de cuplu, sunt recomandate terapiile de estetică ginecologică.

Soluție eficientă pentru pacientele care prezintă:

  • Infecții vaginale recurente și recidivante;
  • Îmbunătățire estetică cicatrici din zona genitală;
  • Întinerire vaginală;
  • Dureri asociate endometriozei;
  • Incontinența urinară ușoară sau medie;
  • Dureri la contactul sexual (dispareunie);
  • Imposibilitate de a avea contact sexual (vaginism);
  • Menopauză: sindromul genito-urinar al menopauzei, uscăciune vaginală, lipsă de lubrifiere, disconfort vaginal, arsuri vaginale;
  • Laxitate vaginală ca urmare a sarcinilor multiple etc.;
  • Anumite disfuncții sexuale.

Recapătă-ți confortul intim prin tratamente non-invazive

Silhouette Medical Beauty oferă o gamă variată de tratamente de estetică ginecologică minim și non-invazive, de ultimă generație, de la terapii cu radiofrecvență Indiba, terapii injectabile (injecții cu PRP, acid hialuronic sau botox), până la terapii laser precum rejuvenarea vaginală.

 1. Terapia cu radiofrecvență INDIBA

INDIBA oferă rezultate rapide și eficiente atunci când tratează simptomele vaginale, urinare sau ale menopauzei. Tehnologia fără durere stimulează repararea țesuturilor, ameliorează simptomele și reduce durerea și inflamația, fără efecte secundare.

Beneficiile INDIBA:

  • Reduce inflamația
  • Accelerează recuperarea și vindecarea
  • Îmbunătățește vascularizația și hidratarea mucoasei
  • Îmbunătățește tonusul muscular vaginal
  • Procedură rapidă, fără durere

 2. Injecții cu PRP

Tratamentul de rejuvenare vaginală cu PRP (plasmă bogată în trombocite) presupune utilizarea propriului sânge al pacientei pentru a obține un concentrat de trombocite, care este apoi injectat în țesuturile vulvare și vaginale. Procedura debutează printr-o recoltare mică de sânge. Iar după ce este prelucrat și separat, este injectat în zona genitală. Plasma este bogată în substanțe care stimulează regenerarea și repararea țesuturilor. De asemenea, prin injectarea PRP-ului se urmărește creșterea vascularizării, îmbunătățirea elasticității și hidratarea țesuturilor. Rezultatele se văd chiar după prima ședință: lubrifierea naturală este îmbunătățită și apar schimbări la contactul sexual. 

 3. Injectare cu acid hialuronic

Este o procedură efectuată în estetica ginecologică, care presupune injectarea de acid hialuronic în anumite zone ale organelor genitale feminine, cum ar fi labiile mici sau mari, pentru a îmbunătăți aspectul estetic și hidratarea acestora. Injectat în zona intimă, acidul hialuronic oferă hidratare optimă, tratează laxitatea pielii și restabilește volumul țesutului. Procedura poate aduce îmbunătățiri estetice, precum corectarea asimetriilor și volumizarea labiilor. De asemenea, acidul hialuronic poate contribui la hidratarea țesuturilor vaginale și poate îmbunătăți calitatea vieții sexuale. De obicei, rezultatele sunt imediate, iar pacientele pot observa o îmbunătățire a aspectului estetic și o hidratare a țesuturilor în urma injectării.

 4. Tratamentul cu toxină botulinică

Tratamentul acesta, în ginecologie estetică, se referă la utilizarea toxinei botulinice de tip A în diverse afecțiuni sau probleme ginecologice. Toxina botulinică poate fi utilizată pentru tratamentul vaginismului, o afecțiune caracterizată prin contracții involuntare ale mușchilor vaginului. Aceasta poate duce la dureri în timpul actului sexual. Prin injectarea botoxului în mușchii vaginali se obține dilatarea și relaxarea vaginului. De asemenea, toxina botulinică poate fi utilizată și în hiperhidroză – transpirație excesivă în zona intimă. Prin injectarea toxinei se inhibă temporar secreția de transpirație, reducându-se astfel disconfortul și umiditatea excesivă.

 5. Terapia cu laser

Rejuvenarea vaginală cu laser în zona genitală este o procedură folosită pentru a îmbunătăți aspectul zonei genitale. Aceasta presupune utilizarea unui dispozitiv special care emite un fascicul de laser în zona intimă, îmbunătățind astfel tonusul, elasticitatea și hidratarea vaginală. Există mai multe tipuri de lasere utilizate în rejuvenarea vaginală, cum ar fi laserul SP Dynamis. Cu ajutorul acestei proceduri crește lubrifierea vaginală, se reduc simptomele asociate atrofiei vaginale și îmbunătățește aspectul estetic al vulvei.

Cunoaște medicii Silhouette Medical Beauty

Medicii noștri cu experiență vin cu soluții personalizate de tratament, în funcție de simptomele cu care te confrunți și aspectele estetice pe care dorești să le corectezi. 

În estetica ginecologică, primul pas este efectuarea unei consultații ginecologice amănunțite pentru a identifica eventuale modificări patologice. Aceasta se realizează în clinicile noastre, de unul dintre medicii ginecologi.

Fă-ți o programare la medicii noștri:

De ce să alegi Silhouette?

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața din România, Clinicile Silhouette Medical Beauty oferă un spațiu al fuziunii dintre Sănătate și Frumusețe – prin intermediul procedurilor și tratamentelor avansate și personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient.

Scopul nostru este să oferim tratamente faciale și corporale de cea mai înaltă calitate, într-un spațiu primitor și relaxant, folosind tehnologii de ultimă generație și produse recunoscute la nivel internațional.

Echipa noastră multidisciplinară, formată din medici specialiști și experți beauty, participă constant la traininguri de formare profesională, atât în țară, cât și în străinătate. Medicii noștri lucrează împreună aplicând întotdeauna o abordare holistică pentru a asigura fiecărui pacient cel mai bun rezultat.

Programează-te AICI: https://silhouette.ro/programare-servicii

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.