Estetica ginecologică, soluția pentru problemele intime

23 May 2023

117

Dermato-estetică

Estetica ginecologică, soluția pentru problemele intime

Chiar dacă, până nu demult, termenul „estetică” ne ducea cu gândul la o îmbunătățire a aspectului fizic – proceduri de mărire a sânilor sau tratamente antiîmbătrânire –, estetica ginecologică vine cu soluții eficiente pentru unele probleme din zona intimă, considerate tabu. 

Care ar fi acestea?

De exemplu, printre procedurile solicitate în cadrul clinicilor Silhouette sunt cele pentru îmbunătățirea și întinerirea aspectului zonei genitale, cât și a funcției regiunii vulvo-vaginale, pentru creșterea sensibilității și a calității vieții intime.

Ce este estetica ginecologică?

Estetica ginecologică este o ramură a medicinei, care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului, precum și a funcționalității zonei genitale feminine cu ajutorul procedurilor non-invazive.

Înaintarea în vârstă, nașterile, menopauza, efortul fizic intens sau unele afecțiuni ginecologice se numără printre cauzele care pot duce la scăderea libidoului, lipsa orgasmului sau la dureri în timpul actului sexual. Astfel, pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor și a celei de cuplu, sunt recomandate terapiile de estetică ginecologică.

Estetica ginecologică, soluție eficientă pentru pacientele care prezintă:

  • infecții vaginale recurente și recidivante
  • cicatrici in zona genitală
  • dureri asociate endometriozei
  • incontinența urinară ușoară sau medie
  • dureri la contactul sexual
  • laxitate vaginală

Este important de menționat că estetica ginecologică se concentrează pe aspectul organelor genitale externe feminine și nu tratează afecțiuni medicale sau probleme de sănătate specifice.

Silhouette Medical Beauty oferă o gamă variată de tratamente de estetică ginecologică non-invazive, de ultimă generație, de la terapii injectabile, la cele cu laser.

Injecții cu PRP

Tratamentul de rejuvenare vaginală cu PRP (plasmă bogată în trombocite) presupune utilizarea propriului sânge al pacientei pentru a obține un concentrat de trombocite, care este apoi injectat în țesuturile vulvare și vaginale.

Procedura debutează printr-o recoltare mică de sânge. Iar după ce este prelucrat și separat, este injectat în zona genitală. Plasma este bogată în substanțe care stimulează regenerarea și repararea țesuturilor.

De asemenea, prin injectarea PRP-ului se urmărește creșterea vascularizării, îmbunătățirea elasticității și hidratarea țesuturilor. Rezultatele se văd chiar după prima ședință: lubrifierea naturală este îmbunătățită și apar schimbări la contactul sexual. 

Injectare cu acid hialuronic

Este o procedură efectuată în estetica ginecologică, care presupune injectarea de acid hialuronic în anumite zone ale organelor genitale feminine, cum ar fi labiile mici sau mari, pentru a îmbunătăți aspectul estetic și hidratarea acestora.

Injectat în zona intimă, acidul hialuronic oferă hidratare optimă, tratează laxitatea pielii și restabilește volumul țesutului.

Procedura poate aduce îmbunătățiri estetice, precum corectarea asimetriilor și volumizarea labiilor. De asemenea, acidul hialuronic poate contribui la hidratarea țesuturilor vaginale și poate îmbunătăți calitatea vieții sexuale. De obicei, rezultatele sunt imediate, iar pacientele pot observa o îmbunătățire a aspectului estetic și o hidratare a țesuturilor în urma injectării.

Tratamentul cu toxină botulinică

Tratamentul acesta, în ginecologie estetică, se referă la utilizarea toxinei botulinice de tip A în diverse afecțiuni sau probleme ginecologice.

Toxina botulinică poate fi utilizată pentru tratamentul vaginismului, o afecțiune caracterizată prin contracții involuntare ale mușchilor vaginului. Aceasta poate duce la dureri în timpul actului sexual. Prin injectarea botoxului în mușchii vaginali se obține dilatarea și relaxarea vaginului.

De asemenea, toxina botulinică poate fi utilizată și în hiperhidroză – transpirație excesivă în zona intimă. Prin injectarea toxinei se inhibă temporar secreția de transpirație, reducându-se astfel disconfortul și umiditatea excesivă.

Terapia cu laser

Rejuvenarea vaginală cu laser în zona genitală este o procedură folosită pentru a îmbunătăți aspectul zonei genitale. Aceasta presupune utilizarea unui dispozitiv special care emite un fascicul de laser în zona intimă, îmbunătățind astfel tonusul, elasticitatea și hidratarea vaginală.

 Există mai multe tipuri de lasere utilizate în rejuvenarea vaginală, cum ar fi laserul CO2 fracționat sau laserul Erbium YAG (Er:Yag).

 Cu ajutorul acestei proceduri crește lubrifierea vaginală, se reduc simptomele asociate atrofiei vaginale și îmbunătățește aspectul estetic al vulvei.

 Specialiștii Silhouette Medical Beauty vin cu soluții personalizate de tratament, în funcție de simptomele cu care te confrunți și aspectele estetice pe care dorești să le corectezi. 

Înainte de a începe orice procedură de estetică ginecologică, este necesară efectuarea unei consultații ginecologice amănunțite pentru a identifica eventuale modificări patologice.

Aboneaza-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale in fiecare luna. Trebuie doar sa te abonezi la newsletter. Completeaza formularul cu numele, prenumele si adresa ta de email si vei fi la curent cu tot ce este nou in clinicile medicale Silhouette.