Ce inseamna liftingul facial si care sunt procedurile inovatoare prin care poti sa obtii un aspect facial mai tanar?

28 Oct 2022

1308

Ce inseamna liftingul facial si care sunt procedurile inovatoare prin care poti sa obtii un aspect facial mai tanar?

In ultimii ani, interesul pentru procedurile minim invazive de lifting facial a fost extrem de ridicat in randul persoanelor care viseaza la o piele fara imperfectiuni. Chiar daca, pana nu demult, singura rezolvare pentru problemele de la nivelul pielii era operatia de lifting facial, in ziua de azi, exista mai multe tratamente inovatoare care pot ajuta la restabilirea unui anumit grad de fermitate si stralucire a pielii.

Daca te numeri printre cei care vor sa cunoasca raspunsurile la intrebarile „ce este liftingul facial?” si „ce face liftingul facial?” atunci ai ajuns in locul potrivit. Acest articol a fost creat special pentru oamenii care doresc sa afle informatii sigure legate de acest subiect de interes, dar si despre procedurile realizate intr-o clinica moderna, de catre un operator profesionist, cu scopul de a obtine un aspect facial mai tanar.

Cuprins:

  1. Ce inseamna liftingul facial?
  2. In ce consta liftingul facial: etapele unor proceduri inovatoare de acest tip
  3. Remodelarea faciala: tipuri de tratamente si contraindicatii 
  4. Beneficiile liftingului facial de care se vor bucura pacientii

1. Ce inseamna liftingul facial?

Conform autorilor care au abordat acest topic in studiile lor de specialitate, semnificatia denumirii de „lifting facial” provine de la suturile temporare folosite pentru a produce un „lift” natural, dar, in acelasi timp, vizibil. Spre deosebire de operatiile de lifting facial, in care se indeparteaza chirurgical straturile de piele sau alte probleme inestetice prezente la nivelul fetei, operatorul dintr-o clinica dotata cu tehnologie avansata, de ultima generatie, asa cum este cea care face parte din semnatura brandului Silhouette Medical Beauty, va ridica pielea fetei si o va face mai ferma si stralucitoare, conform cerintelor clientilor. Aceasta procedura cu efecte imediate va fi posibila fara instrumentele necesare operatiilor chirurgicale (de exemplu: ace, anestezie etc.). Acum ca s-a clarificat ce inseamna liftingul facial, vor fi oferite si alte detalii despre o procedura de acest tip.

Liftingul facial - ce este?

Potrivit informatiilor existente pe pagina oficiala a Asociatiei americane de chirurgi plasticieni, liftingul facial este o procedura minim invaziva care „foloseste suturi absorbabile, ghimpate pentru a oferi fetei si gatului un aspect estetic mai ferm si mai tineresc”. 

Cum functioneaza?

De asemenea, potrivit sursei mentionate anterior, aceasta procedura „functioneaza prin stimularea productiei de colagen in piele”.

Un alt articol interesant de pe pagina oficiala a Asociatiei americane de chirurgi plasticieni este „What you need to know about thread lifts”. Aici, a fost conturata o idee interesanta legata de colagen, potrivit careia „ajuta la mentinerea pielii noastre puternice, voluminoase si suple”. 

Bineinteles, daca doresti sa descoperi mai multe argumente de ce este recomandat sa apelezi la o astfel de procedura, dar si ce este ori cum functioneaza, poti accesa site-ul unei clinici moderne, asa cum este Silhouette Medical Beauty, sau sa te programezi la o consultatie, cu scopul de a clarifica orice nelamurire pe care o ai in prezent legata de acest subiect.

2. In ce consta liftingul facial: etapele unor proceduri inovatoare de acest tip

In clipa de fata, desi multi oameni viseaza la o piele sanatoasa, mai ferma si mai stralucitoare, putini sunt cei care sunt dispusi sa fie operati pentru a-si atinge standardul de frumusete. Cu toate acestea, daca faci parte din categoria respectiva, atunci procedurile de lifting facial sunt ideale pentru tine. Motivul este urmatorul: sunt printre cele mai apreciate si cautate proceduri minim invazive la care atat femeile, cat si barbatii apeleaza, datorita efectelor impresionante de reducere a ridurilor, a pielii lasate sau a altor imperfectiuni care reprezinta un motiv de suparare.

In ce consta remodelarea faciala?

La Silhouette Medical Beauty exista mai multe proceduri si tratamente avansate dintre care clientii pot sa aleaga cea mai buna varianta pentru ei. In plus, sunt adaptate fiecarei nevoi, astfel incat beneficiarii sa fie mai mult decat satisfacuti de rezultatul final. Acestea fiind spuse, in mod evident, etapele fiecarei interventii difera, in functie de decizia finala, mai precis a tipului de tratament care reprezinta solutia pentru rezolvarea problemelor de la nivelul pielii clientului.

Spre exemplu, unul dintre tratamentele clinicii este Thermage, o terapie non-chirurgicala cu radiofrecventa (RF), care este considerata cea mai eficienta tehnologie de radiofrecventa pentru liftingul facial nechirurgical. Aparatul asigura efectuarea unor proceduri pentru remodelare faciala, dar si corporala. Drept care, pacientii se vor bucura de urmatoarele avantaje:

  • Are efect de lifting, deci intareste si reface pielea;
  • Reduce liniile fine, ridurile, acneea si porii mariti;
  • Stimuleaza productia de colagen;
  • Indeparteaza pigmentarile pielii.

Asadar, se poate concluziona ca exista mai multe avantaje ale liftingului facial, iar rezultatele sunt garantate si vizibile la scurt timp dupa finalizarea acestei proceduri.

 Remodelare faciala

Conform studiilor de specialitate, odata cu inaintarea in varsta, corpul unui om produce din ce in ce mai putin colagen. Astfel, pielea isi pierde treptat forta, volumul si stralucirea pe care o avea inainte. Din aceasta cauza, apar diferite afectiuni la nivelul ei, cum ar fi ridurile. Insa, din fericire, datorita tehnologiei de ultima generatie din ziua de azi, persoanele de gen feminin, dar si masculin care doresc sa combata imbatranirea fetei pot sa opteze pentru un tratament inovator de anti-imbatranire SP Dynamis. Aceasta alternativa de remodelare faciala nechirurgicala are rezultate uimitoare. Insa, ce este procedura numita Fotona4D? Concret, aceasta reprezinta un tratament non-chirurgical cu laser, ce poate fi utilizat atat pentru exteriorul fetei, cat si pentru interiorul cavitatii bucale. Datorita celor doua lungimi de unda laser, exista 4 moduri diferite de tratament. Astfel, se actioneaza asupra structurilor conjunctive profunde, mediale si superficiale ale pielii.

Aceasta se diferentiaza de alte proceduri prin urmatoarele aspecte:

  • Este un tratament complet de lifting din interior spre exterior;
  • Rezultate de intinerire imediata (piele improspatata, tonifiata si stralucitoare);
  • Recuperarea este rapida si nu exista recomandari dupa finalizarea procedurii;
  • Nu este o interventie chirurgicala, deci nu sunt necesare ace sau anestezie.

In timpul procedurii cu laser mentionata anterior (Fotona4D) nu vei simti disconfort, iar dupa finalizarea ei vei putea sa iti continui obiceiurile din viata de zi cu zi fara probleme. 

In functie de schema de tratament pentru care ai optat, vei beneficia in scurt timp de efecte ale liftingului facial impresionante, cu un aspect natural si de lunga durata. In ceea ce priveste Fotona4D, ofera rezultate superioare de combatare a imbatranirii fetei, fara efecte secundare, iar efectul complet se va putea observa treptat pe o perioada de 2-3 luni.

3. Remodelarea faciala: tipuri de tratamente si contraindicatii

La nivelul mondial, din ce in ce mai multi oameni sunt preocupati de starea lor de sanatate generala, dar si de modul in care arata. Altfel spus, au urmatoarele prioritati: crearea unei stari de sanatate cat mai bune si cresterea nivelului de atractivitate. 

Pentru a deveni o versiune mai buna a lor, atat femeile, cat si barbatii, cauta tehnici eficiente prin care sa se stimuleze crearea de colagen nou in tesut, necesar pentru incetinirea imbatranirii pielii, respectiv pentru reducerea ridurilor. In sustinerea acestei idei vine o informatie din lucrarea „Facial thread lifting with suture suspension”, scrisa de autorii Joana de Pinho Tavares, Carlos Augusto Costa Pires Oliveira, Rodolfo Prado Torres si Fayez Bahmad Jr., potrivit careia „interesul crescut pentru tratamentele minim invazive, cum ar fi liftingul facial, cu risc mai mic de complicatii, cu un timp minim departe de munca si cu eficienta in corectarea ptozei si a caracteristicilor de imbatranire a determinat multi specialisti sa adopte aceasta tehnica”. 

Tipuri de lifting facial

In calitate de pacient al clinicii Silhouette Medical Beauty, ai la dispozitie, asa cum a fost deja mentionat in randurile de mai sus, mai multe scheme de tratamente inovatoare si personalizate. Pe langa cele deja mentionate, o alta varianta foarte buna prin care poti obtine rezultate minunate, este procedura de remodelare faciala, care foloseste cea mai noua tehnologie HIFU si stimuleaza crearea de colagen nou in tesut. Exista mai multe avantaje ale liftingului facial, pentru care merita sa iei in considerare aceasta alternativa, cum ar fi reducerea ridurilor si o piele mai ferma. 

O alta procedura solicitata in prezent de catre doamne si domnisoare este liftingul in zona sprancenelor, deoarece are rezultate cu un efect natural de ridicare a cozii sprancenelor si strangere a pleoapelor superioare. In cazul in care iti doresti un aspect facial mai intinerit si consideri ca aceasta optiune este perfecta pentru tine, atunci este important sa stii inca un aspect: este o procedura confortabila pentru pacienti si nu este nevoie de timp de recuperare dupa finalizarea ei.

Contraindicatii

Totusi, daca, in clipa de fata, te gandesti serios la posibilitatea efectuarii unui tratament la o clinica moderna, formata dintr-o echipa profesionista si cu experinta, asa cum este Silhouette Medical Beauty, insa esti insarcinata, alaptezi ori ai o problema de sanatate, in mod ideal, inainte, ar trebui sa consulti un medic specialist. Astfel, vei primi raspunsul pe care il cauti, mai exact daca procedura respectiva este sigura pentru tine sau, din contra, mai trebuie sa astepti o perioada de timp pana iti poti satisface aceasta nevoie.

4. Beneficiile liftingului facial de care se vor bucura pacientii

Echipa formata din medici specialisti, beauty advisers si terapeuti de la clinica Silhouette Medical Beauty te va ajuta sa rezolvi, intr-un timp optim, orice problema cu care te confrunti in momentul actual, pentru a te simti, in sfarsit, bine in pielea ta. Este cert ca, daca iti vei indrepta atentia spre schemele de tratament existente, te vei bucura de o piele mai ferma si mai sanatoasa, datorita stimularii producerii de colagen.

Tot in articolul precizat anterior, mai precis „What you need to know about thread lifts”, autorii au prezentat urmatoarea constatare: „infuzarea pielii fetei cu colagen proaspat atunci cand semnele de laxitate a pielii sunt inca usoare poate ajuta atat la reducerea slabiciunii (prin ingrosarea si hidratarea pielii), cat si la prevenirea agravarii ei (prin intarirea pielii)”. Asadar, este important sa actionezi cat mai repede dupa ce ai sesizat diferite conditii ale pielii pe care le consideri inestetice.

Beneficiile liftingului facial

Cu scopul de a lua cea mai buna decizie pentru tine, este important sa iei in calcul si parerile specialistilor din domeniu in legatura cu afectiunile pe care le consideri deranjante din punct de vedere vizual de la nivelul pielii, pe care doresti sa le corectezi sau sa le reduci din vizibilitate. Insa, in majoritatea cazurilor, tratamentele de lifting facial sunt de un real ajutor pentru diferite probleme, cum ar fi:

  • Slabirea structurii faciale;
  • Sprancenele lasate;
  • Ridurile;
  • Slabirea pielii gatului.

Cu alte cuvinte, daca te confrunti cu aceste probleme ale pielii sau daca iti doresti o schimbare semnificativa la modul in care arati, dar nu esti dispus/a sa te operezi pentru a obtine un aspect al facial mai intinerit, tot ce trebuie sa faci este sa te programezi la o consultatie, iar specialistii clinicii iti vor oferi o solutie imediata la nevoia ta. 

 

In concluzie, liftingul facial este o procedura minim invaziva, eficienta si sigura, de reducere a problemelor de la nivelul pielii. Cu alte cuvinte, pacientii vor obtine efectul dorit: un aspect al fetei mai tanar, deci o piele mai ferma si mai stralucitoare. Din fericire, in ziua de azi, in clinicile moderne, dotate cu tehnologie de ultima generatie, asa cum este Silhouette Medical Beauty, exista mai multe tratamente excelente care indeplinesc asteptarile oamenilor. Trebuie doar sa iti faci o programare si sa ai incredere ca, daca te lasi pe mainile profesionistilor, o sa arati extraordinar la final!

 

Sursa foto: Pexels.com.

Referinte:

  1. SciELO - Brazil - Facial thread lifting with suture suspension☆ Facial thread lifting with suture suspension☆
  2. Thread Lift | American Society of Plastic Surgeons (plasticsurgery.org)
  3. What you need to know about thread lifts | ASPS (plasticsurgery.org)

 

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.