10 Oct 2023
2058
Premenopauza și menopauza sunt etape normale ale înaintării în vârstă, dar pot fi însoțite de o serie de schimbări și simptome care afectează calitatea vieții femeilor.
Premenopauza reprezintă perioada de tranziție către menopauză și se manifestă cu câțiva ani înainte ca menstruația să înceteze complet. Începând cu această perioadă, nivelul de estrogen (principalul hormon feminin) începe să fluctueze și să scadă. Această schimbare hormonală afectează semnificativ țesuturile organelor pelvine (vaginul, vezica urinară, uretra etc.), declanșând sindromul genito-urinar.
Simptome asociate sindromului genito-urinar includ:
Lăsate netratate, aceste simptome se pot accentua în timp. Din fericire, femeile sunt din ce în ce mai informate și caută soluții pentru a-și îmbunătăți confortul intim. Procedurile de estetică ginecologică, precum terapia INDIBA, oferă o alternativă noninvazivă, nedureroasă și cu rezultate de durată.
Ce este și cum acționează terapia INDIBA
INDIBA este o terapie medicală noninvazivă care utilizează radiofrecvența capacitiv-rezistivă pentru a ameliora diverse probleme de sănătate și estetică ale zonei inime.Cu o istorie de peste 35 de ani, INDIBA este lider mondial în tratamente de regenerare tisulară, folosind dispozitive medicale certificate ISO, aprobate CE și FDA.
Tehnologia INDIBA folosește un curent electromagnetic cu o frecvență de 448 kHz, care este livrat în corp prin intermediul electrozilor. Frecvența de 448 kHz crește treptat temperatura țesutului tratat și generează trei efecte biologice esențiale: biostimulare, vascularizare și hiperactivare. Aceste procese reglează aspecte cheie ale fiziologiei celulare, contribuind la regenerarea țesuturilor și îmbunătățirea funcționalității acestora.
Echipamentul INDIBA dispune de un mâner intracavitar special conceput pentru proceduri ginecologice, asigurând astfel un tratament sigur și eficient pentru paciente.
Efectele terapiei INDIBA în sindromul genito-urinar
Rezultatele clinice demonstrează o reducere semnificativă a simptomelor asociate sindromului genito-urinar în menopauză:
Cât durează o ședință de terapie INDIBA și câte ședințe sunt recomandate?
O ședință de tratament cu INDIBA are, în medie, o durată de 20 de minute. Pentru a observa îmbunătățiri în cazul sindromului genito-urinar, de obicei, este necesară o cură formată din aproximativ 4 ședințe, urmate de ședințe periodice de întreținere. Numărul ideal de ședințe este stabilit de medicul ginecolog, în funcție de situația specifică a fiecărei paciente, după o consultație ginecologică care se desfășoară în cadrul clinicii.
Este terapia INDIBA compatibilă cu alte proceduri?
Da, INDIBA este compatibilă cu alte proceduri și tratamente medicale. Aceasta poate fi aplicată în zonele injectate cu fillere dermice (de exemplu, acid hialuronic), toxină botulinică, în apropierea zonelor cu implanturi metalice (de exemplu, șolduri), precum și înainte și după intervenții chirurgicale și alte proceduri medicale.
Cât de des poate fi aplicată terapia INDIBA?
Nu există o limită în ceea ce privește numărul total de ședințe. Tratamentele INDIBA pot fi repetate pe tot parcursul vieții, deoarece nu prezintă efecte secundare, sunt nedureroase și pacientele se pot întoarce imediat la activitățile lor normale.
Beneficiile Terapiei INDIBA
Nu lăsa simptomele premenopauzei și menopauzei să îți afecteze calitatea vieții! Programează-te la una dintre clinicile Silhouette pentru a le trata rapid și eficient, cu ajutorul terapiei INDIBA!