Tratament premenopauză și menopauză

10 Oct 2023

1006

Dermato-estetică

Tratament premenopauză și menopauză

Premenopauza și menopauza sunt etape normale ale înaintării în vârstă, dar pot fi însoțite de o serie de schimbări și simptome care afectează calitatea vieții femeilor.

Premenopauza reprezintă perioada de tranziție către menopauză și se manifestă cu câțiva ani înainte ca menstruația să înceteze complet. Începând cu această perioadă, nivelul de estrogen (principalul hormon feminin) începe să fluctueze și să scadă. Această schimbare hormonală afectează semnificativ țesuturile organelor pelvine (vaginul, vezica urinară, uretra etc.), declanșând sindromul genito-urinar.

Simptome asociate sindromului genito-urinar includ:

  • Subțierea țesuturilor vaginale și reducerea elasticității pereților vaginali (atrofie vaginală)
  • Scăderea lubrifierii mucoasei vaginale, senzația de uscăciune, arsuri, mâncărime și iritații
  • Durere sau disconfort în timpul actului sexual (dispareunie) și scăderea libidoului
  • Incontinență urinară, urinare dureroasă (disurie) și infecții urinare recurente

Lăsate netratate, aceste simptome se pot accentua în timp. Din fericire, femeile sunt din ce în ce mai informate și caută soluții pentru a-și îmbunătăți confortul intim. Procedurile de estetică ginecologică, precum terapia INDIBA, oferă o alternativă noninvazivă, nedureroasă și cu rezultate de durată.  

Ce este și cum acționează terapia INDIBA

INDIBA este o terapie medicală noninvazivă care utilizează radiofrecvența capacitiv-rezistivă pentru a ameliora diverse probleme de sănătate și estetică ale zonei inime.Cu o istorie de peste 35 de ani, INDIBA este lider mondial în tratamente de regenerare tisulară, folosind dispozitive medicale certificate ISO, aprobate CE și FDA.

Tehnologia INDIBA folosește un curent electromagnetic cu o frecvență de 448 kHz, care este livrat în corp prin intermediul electrozilor. Frecvența de 448 kHz crește treptat temperatura țesutului tratat și generează trei efecte biologice esențiale: biostimulare, vascularizare și hiperactivare. Aceste procese reglează aspecte cheie ale fiziologiei celulare, contribuind la regenerarea țesuturilor și îmbunătățirea funcționalității acestora.

Echipamentul INDIBA dispune de un mâner intracavitar special conceput pentru proceduri ginecologice, asigurând astfel un tratament sigur și eficient pentru paciente.

Efectele terapiei INDIBA în sindromul genito-urinar

Rezultatele clinice demonstrează o reducere semnificativă a simptomelor asociate sindromului genito-urinar în menopauză:

  • Stimulează contracția fibrelor de colagen existente și promovează sinteza de colagen și elastină, reducând astfel laxitatea vaginală și restabilind fermitatea țesuturilor vaginale.
  • Prin acest proces de regenerare, canalul vaginal se îngustează și peretele vaginal este tonifiat.
  • Datorită tonifierii peretelui vaginal, se restabilește suportul vezicii urinare și se ameliorează incontinența urinară.
  • Crește vascularizarea mucoasei vaginale, îmbunătățind lubrifierea și sensibilitatea vaginală.
  • Prin stimularea vascularizației locale, se amplifică aportul de DHEA, un hormon precursor al estrogenului natural.

Cât durează o ședință de terapie INDIBA și câte ședințe sunt recomandate?

O ședință de tratament cu INDIBA are, în medie, o durată de 20 de minute. Pentru a observa îmbunătățiri în cazul sindromului genito-urinar, de obicei, este necesară o cură formată din aproximativ 4 ședințe, urmate de ședințe periodice de întreținere. Numărul ideal de ședințe este stabilit de medicul ginecolog, în funcție de situația specifică a fiecărei paciente, după o consultație ginecologică care se desfășoară în cadrul clinicii.

Este terapia INDIBA compatibilă cu alte proceduri?

Da, INDIBA este compatibilă cu alte proceduri și tratamente medicale. Aceasta poate fi aplicată în zonele injectate cu fillere dermice (de exemplu, acid hialuronic), toxină botulinică, în apropierea zonelor cu implanturi metalice (de exemplu, șolduri), precum și înainte și după intervenții chirurgicale și alte proceduri medicale.

Cât de des poate fi aplicată terapia INDIBA?

Nu există o limită în ceea ce privește numărul total de ședințe. Tratamentele INDIBA pot fi repetate pe tot parcursul vieții, deoarece nu prezintă efecte secundare, sunt nedureroase și pacientele se pot întoarce imediat la activitățile lor normale.

Beneficiile Terapiei INDIBA

  • Tratament noninvaziv, fără ace și fără durere
  • Rezultate vizibile și de durată
  • Siguranță și precizie sporite
  • Fără perioada de recuperare
  • Tratamente personalizate pentru nevoile fiecărei paciente

Nu lăsa simptomele premenopauzei și menopauzei să îți afecteze calitatea vieții! Programează-te la una dintre clinicile Silhouette pentru a le trata rapid și eficient, cu ajutorul terapiei INDIBA!

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.