22 May 2023
2858
După cum bine știm, colagenul este cel care ne dictează rezistența și fermitatea pielii. Iar lipsa acestuia se vede imediat: apar ridurile, pielea își pierde treptat elasticitatea și strălucirea - căpătând un aspect îmbătrânit.
Nu doar tenul este cel care își poate pierde din fermitate când producția de colagen scade, ci și restul pielii. Astfel, multe femei, de exemplu, se confruntă cu apariția celulitei și a vergeturilor.
Ce este colagenul?
Este o proteină - esențială în organism -, secretată în mod natural de corp, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor din corpul uman. Se găsește în abundență din copilărie, dar producția acesteia începe să scadă după vârsta de 30 de ani, nivelul său ajungând destul de mic odată cu instalarea menopauzei.
Și expunerea la factorii de mediu, precum razele UV, fumatul și alimentația dezechilibrată, pot afecta negativ nivelul de colagen din organism.
Vestea bună este că există mai multe proceduri și metode pentru stimularea producției de colagen.
Ce beneficii are colagenul?
Colagenul este responsabil pentru menținerea elasticității și fermității pielii. Ajută la prevenirea și reducerea ridurilor, a liniilor fine și a îmbătrânirii premature a pielii. De asemenea, colagenul contribuie la hidratarea pielii și la menținerea unei texturi sănătoase.
Colagenul este un component important al țesutului conjunctiv din articulații, precum cartilajul. Contribuie la menținerea elasticității și rezistenței articulațiilor, asigurând o mișcare fluidă și reducând riscul de leziuni și deteriorare articulară.
Colagenul asigură rezistența și flexibilitatea oaselor. De asemenea, este important pentru prevenirea osteoporozei și a fracturilor osoase.
Colagenul este regăsit în structura firului de păr și a unghiilor, jucând un rol important în menținerea sănătății și aspectului acestora. De asemenea, colagenul reduce căderea părului și chiar ajută la creștere și regenerare.
Iată câteva dintre cele mai eficiente proceduri de stimulare a colagenului:
TERAPIA CU LASER
Laserele non-ablative cât și cele ablative pot fi utilizate pentru a stimula producția de colagen. Acestea funcționează prin generarea de căldură „controlată” în straturile profunde ale pielii, ceea ce contribuie la o creștere a producției de colagen. Această terapie poate îmbunătăți textura și fermitatea pielii.
Rejuvenarea facială cu platforma laser Discovery Pico stimulează producerea de colagen, îmbunătățind textura și fermitatea pielii, oferindu-i un aspect întinerit. Laserul utilizează o energie foarte mare, într-un timp scurt, iar în zona țintă, aceasta provoacă o creștere a temperaturii, ceea ce ulterior provoacă evaporarea țesutului.
Beneficiile laserului Discovery Pico:
Laserul Fotona 4D este un tratament antiîmbătrânire inovator, care folosește o combinație unică de 2 lungimi de undă laser complementare pentru a trata 4 „dimensiuni” distincte ale pielii. Astfel, oferă o alternativă non-chirurgicală, non-invazivă de lifting facial și rezultate cu aspect natural și de lungă durată.
Beneficiile laserului Fotona 4D de la SP DYNAMIS:
TERAPIA VAMPIR
Această procedură implică utilizarea unui dispozitiv cu ace mici care străbate straturile pielii, provocând microleziuni. Acestea stimulează procesul de vindecare al pielii și producția de colagen și elastină, substanțe esențiale pentru menținerea elasticității și aspectului tânăr al pielii.
Una dintre cele mai eficiente terapii în vederea reîntineririi pielii este „Terapia Vampir”, numită și terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP). Este un tratament al pielii care folosește sângele propriu pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
Beneficiile terapiei PRP:
TRATAMENT INJECTABIL
Aminoterapia este un tratament pentru piele care presupune injectarea de aminoacizi. Pentru că aminoacizii stau la baza proteinelor, sunt implicit esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii, contribuind la formarea colagenului.
Beneficiile aminoterapiei:
CU DERMAPEN SAU CU ABRAZIE
Un alt tratament folosit pentru îmbunătățirea aspectului și texturii pielii este peelingul chimic. Acesta presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea și stimularea procesului natural de regenerare a pielii.
Peelingurile chimice pot fi superficiale sau de profunzime medie, în funcție de soluția chimică aplicată pe suprafața pielii. Ambele stimulează producția naturală de colagen și elastină.
Beneficiile peelingului chimic:
La clinicile Silhouette Medical Beauty avem o echipă specializată care are o abordare multidisciplinară și experiență de peste 20 de ani în servicii de înfrumusețare.
Programați-vă la tratamentele dorite, iar noi vă așteptăm cu drag în clinicile noastre.