Lifting facial cu Sculptra

Tratamentul care alungă anii de pe chip

Tenul tău și-a pierdut din prospețimea și fermitatea de la 20 de ani? Conturul facial nu mai este la fel de bine definit, iar ridurile și-au făcut apariția? Sculptra este un tratament injectabil care abordează cauza, nu doar semnele îmbătrânirii faciale, și anume pierderea accelerată de colagen odată cu vârsta. Sculptra reface colagenul în profunzime, oferind un efect de întinerire care poate dura până la 2 ani.

Lifting facial cu Sculptra

Cum funcționează tratamentul Sculptra

Sculptra este un tratament injectabil, aprobat de FDA, folosit pentru a îmbunătăți fermitatea și elasticitatea pielii, pentru a diminua ridurile și alte semne ale îmbătrânirii tenului.

Principalul său ingredient este acidul polilactic, o substanță activă, biocompatibilă și biodegradabilă care stimulează sinteza de colagen, ajutând la reconstruirea structurii pielii. Deosebirea principală dintre Sculptra și alte tratamente injectabile similare constă în faptul că acesta stimulează producția de colagen, ceea ce oferă un efect de lifting natural, fără a volumiza însă.

Tratamentul cu Sculptra nu este dureros, însă pentru a evita orice disconfort, se poate aplica o cremă anestezică în prealabil. După pregătirea soluției, aceasta este administrată printr-o serie de injecții în dermul profund, în zonele cu probleme. Ca în cazul oricărui alt tratament injectabil, pot apărea efecte secundare, precum inflamarea, înroșirea și sensibilizarea zonei tratate. În general, aceste efecte secundare sunt minore și dispar de la sine în câteva zile.

Rezultatele devin vizibile începând de la a 3-a săptămână post-tratament, iar beneficiile maxime se observă în a 6-a săptămână. Pe măsură ce colagenul nou produs redensifică țesuturile, pielea devine mai fermă, mai compactă și ridurile dispar. Efectul este unul natural de lifting, păstrând forma naturală a feței și se menține până la 2 ani, conform studiilor.

Aplicațiile Sculptra pentru față:

Pomeți

Bărbie

Tâmple și zonele laterale ale feței

Regiunea nazolabială

Linia maxilarului

Before

Înainte de tratament

After

După DOAR 2 ședințe de tratament

Beneficii

Îmbunătățește calitatea pielii, redându-i fermitatea

Are efect de lifting facial

Remodelează conturul feței

Rejuvenează pielea îmbătrânită

Tratament minim-invaziv, personalizat

Rezultate naturale, de lungă durată

Doctorii / operatorii disponibili pentru această procedură

Dr. Ina Șoșoacă

Dr. Ina Șoșoacă

Medic Dermatolog, Doctor în Științe Medicale, Trainer Internațional

Dr. Ina Șoșoacă, Director Medical, este unul dintre cei mai experimentați medici specialiști în dermatologie și medicină estetică din Romania, fiind doctor în științe medicale. Prin activitatea de cercetare și practică în centre de renume, atât în țară, cât și în străinătate, dr. Ina Șoșoacă este unul dintre pionierii medicinei anti-aging, fiind conectată în permanență la noutățile și inovațiile la nivel mondial.

Dr. Iulia Roșu

Dr. Iulia Roșu

Medic specialist dermatologie și estetică medicală

Dr. Iulia Roșu (Panțuru) lucrează ca medic specialist dermatolog din anul 2015, participând la numeroase congrese, traininguri și workshopuri din subdomeniile dermatologiei. Pasiunea sa este menținerea calității pielii odată cu trecerea timpului. Crede în conceptul de Beautiful aging, în îmbătrânirea frumoasă și grațioasă, care ne permite să ne păstrăm frumusețea și unicitatea naturale în fiecare etapă a vieții noastre.

Dr. Ioan Marinescu

Dr. Ioan Marinescu

Medic primar chirurgie plastică și reconstructivă

Cu peste 15 ani de activitate în domeniu, Dr. Ioan Marinescu a dobândit o experiență bogată în toată gama de operații plastice și reconstructive. A realizat intervenții reconstructive complexe după excizii oncologice, chirurgie post-traumatică, chirurgie a sânului și a feței, reconstrucție a mâinii și microchirurgie. În prezent, abordează întreaga arie de intervenții în această specialitate.

Dr. Adriana Radu

Dr. Adriana Radu

Medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă

Dr. Adriana Radu este chirurg plastician cu peste 20 de ani de experiență profesională și o activitate științifică extinsă, participând anual la conferințe de specialitate și publicând numeroase articole știintifice. Este membru fondator al Societății Academice Române de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și al Asociației Chirurgilor Plastici din România.

Durata tratamentului:

30 – 45 minute

Prețul unei ședințe:

4.000 lei

Lifting facial cu Sculptra

FAQ’s

Pentru a obține o stimulare maximă a colagenului și rezultate de lungă durată, în general, se recomandă 3 ședințe de tratament, realizate la un interval de 1 lună de zile, urmate de 1 ședință anuală de întreținere.

Tratamentul Sculptra este indicat persoanelor începând cu vârsta de 35-40 de ani, atât femei, cât și bărbați, care doresc să își îmbunătățească textura pielii și să estompeze semnele îmbătrânirii. De asemenea, Sculptra se adresează persoanelor care doresc să reducă excesul de piele rezultat după pierderi semnificative de greutate sau care au cicatrici post-acneice.

După injectarea cu Sculptra, este necesar să respecți instrucțiunile specialistului pentru a maximiza beneficiile tratamentului și a diminua potențialele efecte secundare. Este recomandată masarea zonelor injectate conform indicațiilor, pentru a ajuta la uniformizarea substanței injectată. Se evită expunerea la soare sau solar și se utilizează protecție solară adecvată (SPF 50+) pentru a preveni deteriorarea substanței injectate. De asemenea, se evită activitățile intense care produc transpirație abundentă, timp de 48 - 72 de ore de la tratament. Se recomandă o îngrijire atentă a pielii și evitarea produselor de înfrumusețare care conțin ingrediente dure.