Cum să îți pregătești tenul pentru expunerea la soare

23 May 2023

612

Dermato-estetică

Cum să îți pregătești tenul pentru expunerea la soare

La 20 de ani, avem tenul cu care ne-am născut, iar la 50 de ani, tenul pe care-l merităm”, spunea Coco Chanel, celebra creatoare de modă. Astfel, dacă vrei să ai o piele sănătoasă și luminoasă, trebuie să-i asiguri îngrijirea necesară, indiferent de anotimp.

Însă, pentru că vara bate la ușă, tenul are nevoie de o atenție specială. Soarele provoacă, din păcate, numeroase schimbări asupra tenului – grăbește procesul de îmbătrânire, duce la o hiperpigmentare rapidă. De aceea, înainte de a-ți expune pielea, este important să o pregătești.

Desigur că în această perioadă accentul trebuie pus pe exfoliere, curățare și hidratare. Astfel, la Silhouette Medical Beauty poți găsi tratamentele de care ai nevoie.

TRATAMENTE DE EXFOLIERE ȘI CURĂȚARE

Primul pas în pregătirea tenului pentru expunerea la soare în sezonul cald este exfolierea. Aceasta ajută la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la regenerarea celulelor epidermei. Astfel, este important să acorzi o atenţie deosebită exfolierii profesionale a pielii pentru a estompa semnele de îmbătrânire, pentru a intensifica strălucirea tenului și pentru a reduce petele pigmentare.

De asemenea, și curățarea facială profesională poate ajuta la îndepărtarea impurităților, a celulelor moarte și a excesului de sebum acumulat în timpul iernii, pregătind tenul pentru întâlnirea cu soarele.

Tratamentul Hydra Peeling, realizat la clinicile Silhouette, este indicat pentru estomparea aspectului semnelor de îmbătrânire, uniformizarea nuanței tenului şi diminuarea petelor pigmentare.

Sunt disponibile două protocoale:

  • Peeling hydra PH – exfoliază în profunzime pielea pentru a estompa aspectul semnelor de îmbătrânire și al petelor pigmentare și pentru a ilumina tenul.
  • Peeling hydrabrasion – elimină celulele de piele moartă de la suprafața pielii și redă luminozitatea tenului.

Rezultatele tratamentului Hydra Peeling:

  • Ten luminos și efect antiîmbătrânire
  • Ține sub control acneea și tenul gras
  • Stimulează producția de colagen
  • Vindecă și repară pielea

PEELINGUL CHIMIC

Și peelingul chimic ajută la exfolierea profundă a pielii, îndepărtând celulele moarte și stimulând regenerarea celulară. Aceasta poate fi o opțiune pentru a îmbunătăți textura și luminozitatea tenului înainte de a te expune la soare.

În această perioadă, când soarele nu încălzește cu putere, sunt recomandate peelingurile chimice superficiale. Acest tratament te ajută să îndepărtezi straturile exterioare ale pielii.

Dr. Babor TheraPRO Peel este un tratament peeling, fiind cea mai recentă inovație care reface pielea. Un amestec unic de AHA și valoarea pH-ului controlat a cojilor TheraPRO funcționează din interior spre exterior, fără inflamație.

 

Rezultatele tratamentului Dr. Babor TheraPRO Peel:

  • Semnele îmbătrânirii sunt diminuate imediat
  • Tenul este mai tânăr în timp

TRATAMENTE CU LASER

Aceste proceduri pot trata petele de pigmentare, roșeața sau alte probleme ale pielii. Astfel, pot ajuta la obținerea unui ten mai uniform și radiant înainte de vară.

Pentru îndepărtarea petelor pigmentare alege laserul SP Dynamis. Acesta produce impulsuri scurte de lumină intensă care trec inofensiv prin straturile superioare ale pielii.

Avantajele tratamentului cu laserul SP Dynamis:

  • Îmbunătățește textura și tonusul pielii
  • Reduce dimensiunea porilor
  • Rezultate de lungă durată
  • Piele mai tânără și mai sănătoasă

TRATAMENTE CU MICRODERMABRAZIUNE

Această procedură constă în utilizarea unui dispozitiv pentru exfolierea delicată a stratului superior al pielii. Microdermabraziunea este un tratament profund care reînnoiește pielea, eliminând celulele moarte. Astfel, oferă tenului strălucire și un aspect mai tânăr. Este unul dintre cele mai simple și mai eficiente tratamente antiîmbătrânire, ideal chiar și înainte de a-ți expune tenul la soare.

Rezultatele microdermabraziunii:

  • Stimulează producția de colagen
  • Luminează tenul
  • Reduce erupțiile
  • Curăță pielea
  • Îmbunătățește circulația
  • Întinerește pielea

TRATAMENTE DE HIDRATARE INTENSĂ

Procedurile de hidratare intensă, cum ar fi măștile hidratante și serurile, pot oferi o hidratare profundă și o „nutriție” suplimentară pielii.

Tratamentul puritate optimală este soluția perfectă pentru pielea deshidratată. Acesta are ca ingredienți principali extractul pur de măr pentru o hidratare imediată, extractul de aloe pentru o hidratare de lungă durată și un complex hidra-regulator care nu dă voie tenului să se deshidrateze.

Skinfactor O este soluția perfectă pentru un ten luminos. Rezultatele se văd chiar după prima ședință în cazul tenurilor seboreice, lipsite de fermitate și luminozitate și chiar a cicatricilor post acnee. Tratamentul combină produse cu nano molecule de acid hyaluronic, peelinguri bazate pe alfahidroxiacizi (acizi din fructe) și tehnologia de microdermoabraziune și micro canale.

Rezultatele tratamentelor:

  • Hidratează intens
  • Reface bariera de protecție a pielii
  • Luminează tenul 

O consultație la medicul dermatolog te poate ajuta să identifici nevoile specifice tenului tău și să primești recomandări personalizate pentru procedurile sau tratamentele care să te ajute să pregătești tenul pentru vară.

Specialiștii Silhouette Medical Beauty îți vor recomanda tratamentul potrivit sau ce tip de peeling chimic, de exemplu, este potrivit pentru pielea ta, și de câte ședinte ai nevoie, în funcție de problemă.

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.