Ce este țestul adipos și cum îl poți elimina fără bisturiu

28 Jun 2023

552

Dermato-estetică

Ce este țestul adipos și cum îl poți elimina fără bisturiu

Țesutul adipos (grăsimea) este un tip de țesut conjunctiv specializat care se găsește în corpul uman. Principalul său scop este de a stoca energie sub formă de lipide și de a oferi izolație termică și protecție organelor interne. Depunerea țesutului adipos în organism este influențată de mai mulți factori, inclusiv dietă, nivelul de activitate fizică, hormoni și predispoziția genetică. Celulele adipoase, numite adipocite, se dezvoltă în dimensiune și număr atunci când aportul caloric depășește necesarul energetic al organismului sau când avem un program de mese neregulat.

Țesutul adipos pe care îl găsim în corp este de două tipuri:

  • Țesutul adipos alb: majoritatea grăsimii corporale este țesutul adipos alb. Acesta este în principal responsabil pentru stocarea grăsimilor consumate în exces, sub formă de trigliceride.
  • Țesutul adipos maro: este mai puțin frecvent și este specializat în generarea de energie prin arderea grăsimilor și transformarea lor în căldură.

În general, depozitele de grăsime se formează în anumite zone, cum ar fi abdomenul, coapsele, șoldurile și fesele la femei, iar la bărbați, acestea se localizează preponderent în zona abdominală. Cu toate acestea, distribuția țesutului adipos poate varia de la individ la individ. Prezența excesului de grăsime în organism poate conduce la o serie de afecțiuni de sănătate, precum bolile cardiovasculare, diabetul și tulburările metabolice. Pe lângă aceste aspecte, excesul de grăsime poate provoca, de asemenea, neplăceri estetice, afectând încrederea și stima de sine.

Vrei să scapi de kilogramele în plus și să elimini țesutul adipos nedorit fără a recurge la chirurgie? Îți prezentăm două proceduri minim-invazive de remodelare corporală și slăbire, disponibile la Silhouette Medical Beauty.

Mezoterapia corporală

Mezoterapia corporală este un tratament de estetică medicală care acționează direct asupra grăsimii acumulate în zonele problematice precum abdomenul, coapsele, fesele sau brațele. Procedura implică injectarea subcutanată a unui cocktail personalizat de substanțe lipotice, în zonele dorite. Aceste substanțe active acționează în mod țintit asupra celulelor adipoase, contribuind la descompunerea grăsimii și la stimularea metabolismului local. În plus, mezoterapia nu doar că te ajută să slăbești, dar îți conferă și o siluetă mai bine definită și mai armonioasă, eliminând aspectul neplăcut al celulitei

Beneficiile mezoterapiei corporale:

  • Elimină depozitele de grăsime și celulita
  • Reduce aspectul de „coajă de portocală”
  • Stimulează circulația sanguină și limfatică
  • Remodelează silueta

Mezoterapia corporală reprezintă o opțiune excelentă pentru îmbunătățirea aspectului corpului, fiind o procedură sigură și cu efecte secundare minime. Reacțiile adverse pot fi: o ușoară sensibilitate, inflamație, roșeață, mâncărime.

Rezultatele apar încă de la primele ședințe și devin tot mai vizibile pe măsură ce corpul tău reacționează și se adaptează la tratament. Experții noștri vor personaliza tratamentul în funcție de nevoile tale specifice. Numărul de ședințe necesare și intervalul dintre ele vor fi stabilite în funcție de evaluarea inițială și de obiectivele tale.

Criolipoliza

Criolipoliza este unul dintre cele mai eficiente tratamente de eliminare a grăsimii localizate în anumite zone ale corpului. Această procedură acționează prin înghețarea controlată a celulelor adipoase. În timpul procedurii, un aplicator cu vacuum este plasat peste zona selectată, generând o aspirație  asupra țesutului adipos. Ulterior, temperatura este redusă gradual până la atingerea valorii de -90 C, determinând cristalizarea celulelor grase, fără a afecta țesuturile învecinate sau organele. În timpul procedurii, pacientul poate simți o senzație de rece și de presiune, însă doarpe o durată scurtă de timp, în primele minute. În decurs de câteva săptămâni, celulele grase încep să se descompună treptat și să fie eliminate în mod natural de către sistemul limfatic al organismului. Criolipoliza poate fi utilizată pe orice zonă a corpului care prezintă depozite persistente de grăsime.

Beneficiile criolipolizei

  • Te ajută să slăbești localizat
  • Reduce grăsimea corporală
  • Are rezultate vizibile și rapide
  • Înlocuiește eficient liposucția

Numărul de ședințe necesare variază în funcție de zonele tratate și de stratul de grăsime în acele zone. De obicei, în decursul unui an se pot efectua între 1 și 4 ședințe, cu o pauză recomandată de 6-8 săptămâni între ele. Primele rezultate devin vizibile în decursul a 3-4 săptămâni până la 3 luni, iar acestea se intensifică pe parcursul tratamentului.

Pentru a obține rezultate optime și de durată în procesul de remodelare corporală, este important să acorzi atenție stilului de viață și să previi acumularea de noi straturi de grăsime. Este recomandat să ai un stil de viață sănătos, care să includă activitate fizică regulată și o alimentație echilibrată. Poți opta pentru un program de slăbire personalizat, alcătuit de specialiștii noștri. Aceste măsuri suplimentare vor sprijini și consolida efectele tratamentului și te vor ajuta să îți menții corpul suplu și tonifiat.

Alege tratamentul potrivit prin programarea unei consultații în cadrul Silhouette Medical Beauty pentru a discuta cu specialiștii noștri.

 

Credit foto: Freepik.ro.

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.