Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes Federation), aproximativ 425 de milioane persoane trăiesc cu diabet, iar peste 90% dintre acestea sunt diagnosticate cu diabet de tip 2.

În ceea ce priveşte România, aproximativ două milioane de români au diabet zaharat şi alte peste trei milioane de persoane au prediabet.

Îngrijorător este că deşi peste 50% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, această afecţiune continuă să fie printre cele mai invalidante boli.

Diabetul zaharat tip 1 are ca substrat etiopatogenic o predispoziție genetică si din pacate pana in momentul de fata acesta nu poate fi prevenit. Are o perioadă prediagnostică scurtă, iar majoritatea bolnavilor sunt normo- sau subponderali. Este caracterizat prin deficit de insulină.

Diabetul zaharat tip 2  reprezintă 90% din totalitatea cazurilor de diabet. In acest caz, 80% dintre bolnavi sunt supraponderali.  Diabetul de tip 2 este principala cauza a bolilor de inima, a orbirii, insuficientei renale, amputare si moarte prematura, insa este foarte important de stiut ca aceasta boala poate fi prevenita prin adoptarea unui stil de viata sanatos.

Cum poate fi prevenit diabetul zaharat de tip 2?

  • Scăderea în greutate si mentinerea greutatii optime a corpului
  • Creșterea masei musculare – 85-90% din alterarea preluării de glucoză în organismul pacientului cu diabet se datorează insulinorezistenței din mușchi.
  • Alimentatie sanatoasă
  • Abandonarea fumatului
  • Consum de alcool limitat: cel mult o porție pe zi la femei si cel mult 2 la bărbați. O porție reprezintă: 350ml bere, 125 ml vin, 45 ml tărie.

Impreuna prevenim diabetul !

Avand in vedere faptul ca peste 50% din cazurile de diabet de tip 2 pot fi prevenite daca se monitorizeaza starea sanatatii frecvent si se iau masuri de corectare a regimului alimentar, Silhouette Centre de Slabit si Infrumusetare oferă in perioada 4- 14 noiembrie o evaluare corporala gratuita. Acesta analiza va fi efectuata de catre medicii Silhouette si va determina: procentajul de grasime din organism, masa musculara in kg, rata metabolica bazala, grasimea viscerala, varsta metabolica, rentia de apa, si alti indici importanti pentru sanatatea dumneavoastra. In functie de rezultate veti primi recomandari pentru investigatii ulterioare daca va fi cazul si sfaturi pentru adopatea unui stil de viata care vă v-a ține departe de acestă boală.

Sănătatea este cea mai importantă, programează o evaluare corporală gratuită pentru tine si membrii familiei tale chiar astazi! 

 

     📲 Unirii – 0727225157             

📲 Dorobanți – 0727225158

_______________________________________________

🔺Silhouette Unirii: bd. Regina Maria 1, Bucuresti

________________________________________________

🔺Silhouette Dorobanti: Calea Dorobantilor 200, Bucuresti