3 tratamente care ameliorează aspectul celulitei

17 Aug 2023

312

3 tratamente care ameliorează aspectul celulitei

Celulita reprezintă o problemă estetică determinată de acumularea de țesut adipos subcutanat în zonele coapselor, șoldurilor și feselor. Aceasta se manifestă prin apariția denivelărilor sau a gropițelor la suprafața pielii, care dau un aspect de coajă de portocală. Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita pe parcursul vieții. Deși nu are un impact direct asupra sănătății fizice generale, aceasta poate provoca apariția unor complexe estetice.

Cauzele apariției celulitei 

Celulita apare ca urmare a depunerii neuniforme a celulelor grase (adipocitelor) în stratul profund al pielii, numit hipoderm. Aceasta este însoțită de o circulație sangvină locală deficitară.

Celulita este mult mai frecventă în rândul femeilor, deoarece fibrele de țesut conjunctiv sunt organizate vertical în straturile subcutanate. Atunci când adipocitele cresc în dimensiune în spațiile delimitate de țesutul fibros conjunctiv, acestea pun presiune asupra pielii și o împing în sus, rezultând aspectul caracteristic al celulitei. La bărbați, în schimb, fibrele de țesut conjunctiv sunt mult mai groase, se intersectează într-un model oblic și sunt puternic ancorate în profunzime de către mușchi. 

Deși nu se cunosc pe deplin cauzele exacte ale celulitei, s-au identificat o serie de factori de risc:

  • Factori hormonali: Diferiți hormoni, cum ar fi estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina, au influență asupra fermității fibrelor de colagen subcutanat și pot cauza apariția celulitei.
  • Vârsta: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, incidența celulitei crește atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, fiind influențată de pierderea naturală a elasticității pielii.
  • Greutatea corporală: Celulita este mai comună la persoanele supraponderale de ambele sexe, dar poate apărea și la femeile cu greutate normală.
  • Stil de viață: Lipsa sportului regulat și o alimentație nesănătoasă contribuie la mărirea dimensiunilor adipocitelor subcutanate, ceea ce favorizează apariția celulitei.

Celulita poate să apară la nivel superficial sau profund și poate fi localizată sau raspândită în mai multe zone, în funcție de cantitatea și extinderea acumulărilor de grăsime subcutanată.

Îți prezentăm 3 tratamente noninvazive pentru ameliorarea aspectului inestetic al celulitei, cu rezultate dovedite științific. 

GUINOT TechniSPA este un tratament anticelulitic și de remodelare corporală care combină  curentul galvanic, pentru a facilita pătrunderea ingredienților activi în profunzime prin ionizare, cu sucțiunea.

Se începe cu aplicarea serului termoactivator GUINOT, după care cu cel pentru combaterea celulitei, urmat de protocolul de tratament TechniSPA, concentrându-ne asupra zonelor cu probleme, cum ar fi abdomenul, flancurile, coapsele sau fesele. Tehnica de dublă dermo lipo-aspirație îmbunătățește eficiența tratamentului. Difuzia constantă de căldură deschide porii pentru a favoriza pătrunderea ingredienților activi în piele și oferă o senzație plăcută de relaxare pe durata procedurii. 

O ședință poate avea o durată de 45 de minute pentru tratamentul tuturor zonelor în care celulita este prezentă sau de 30 de minute, în cazul în care ne concentrăm pe 2 zone țintă, în funcție de nevoile pacientului. Sunt recomandate cure de 8 până la 12 ședințe, de 2 sau 3 ori pe săptămână și apoi câte 1-2 ședințe pe lună pentru întreținere. 

Indiba este cea mai nouă soluție estetică neinvazivă pe bază de radiofrecvență monopolară capacitiv-rezistivă. Indiba activează producția de colagen și elastină și, în același timp, stimulează fluxul sanguin, oferind un efect vizibil de reducere a celulitei, sculptare corporală și tonifiere. 

Prin sistemul său patentat Proionic®, care utilizează tehnologia capacitiv-rezistivă (CAP-RES), INDIBA biostimulează, vascularizează și activează țesutul tratat. Această stimulare termică în profunzime favorizează metabolismul celular și drenajul limfatic, facilitând eliminarea grăsimii acumulate și a celulitei, fără a afecta țesuturile. În plus, procedura previne formarea de noi depuneri de grăsime în zonele tratate. După tratamentul cu Indiba, vei observa o îmbunătățire considerabilă a aspectului de „coajă de portocală”, o reducere a depozitelor de grăsime localizate și o piele mai fermă.

Pentru rezultate optime se recomandă o cură de 10-12 ședințe, de 2 ori pe săptămână, apoi 1 ședință de întreținere/trimestru.

Ultratone Futura Ultra Pro utilizează stimulare electrică musculară (EMS), care implică transmiterea de impulsuri electrice prin electrozi plasați strategic pe corp. În plus, aparatul combină biostimularea cu microcurenții, ultrasunetele și lumina bioptică pentru a obține rezultate eficiente și de durată.

Complexul de unde ultra-wave acționează atât în stratul superficial, cât și în profunzimea țesuturilor, eliberând energie și stimulând fibrele musculare și țesuturile. Acest proces favorizează circulația sangvină și drenajul limfatic, contribuind la reducerea celulitei. Totodată, lumina bioptică și microcurenții au un efect regenerativ asupra celulelor, îmbunătățind aspectul pielii și redefinind silueta.

Datorită tehnologiilor avansate integrate, Ultratone Futura Pro oferă soluția ideală pentru tratarea celulitei, slăbirea și tonifierea corpului, fiind practic echivalentul unor exerciții din sala de sport, dar fără senzația de oboseală. Durata unei ședințe de tratament este de aproximativ 30 de minute. Numărul de ședințe necesare va fi stabilit individual pentru fiecare pacient, luând în considerare nevoile specifice ale acestuia.  

Programează o consultație la Silhouette Medical Beauty și descoperă cele mai eficiente proceduri pentru combaterea celulitei! 

Credit foto: freepik.com

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.